Devlet Su İşleri 3.Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Eden Vali Çelik;

Vali Azmi Çelik, Devlet Su İşleri 3.Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında Bölge Müdürü Hayrettin Baysal’dan bilgi aldı.

Devlet Su İşleri 3.Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Eden Vali Çelik;
DSİ Teşkilatını en büyük yatırımcı kuruluşlardan biri olarak değerlendiren Vali Çelik, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ilimize yapılan yatırımları görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Eskişehir; önemli tarımsal alana sahip büyük bir il konumundadır” diyen Vali Çelik, verdiği bilgiler için Müdür Baysal’a teşekkür ederek, Eskişehir’in sahip olduğu tarımsal alana ve Devlet Su İşleri tarafından yapılan projelere dikkat çekti.

1939 yılında Su işleri 9. Şube Müdürlüğü olarak Eskişehir’de göreve başlayan kurumun, bu görevi 1954 yılında DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’ne devrettiğini aktaran Müdür Baysal, görev alanı içerisinde bulunan Eskişehir, Adapazarı, Bilecik ve Kütahya illerine hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.



Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Baysal, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktardı. İçme suyu potansiyeli, hidroelektrik enerji potansiyeli, HES projeleri, tamamlanan ve projesi devam eden baraj, gölet, sulama ve taşkın tesisleriyle ilgili olarak yürütülen çalışmaları anlatan Müdür Baysal, bölge halkının ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kaynak: İHA