Camiler Haftası

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, 'Camiler Haftası' dolayısıyla Hz. Safvan Bin Muattal türbesini ziyaret etti.

Müftü Öztürkçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerin sadece namaz kılınan bir mekan olarak bakılmaması gerektiğini ifade etti.

Camilerde eğitim de verilebileceğine dikkat çeken Öztürkçü, 'Camiler de ibadet edilir. Ama camiler sadece aslında ibadet yeri değil. Camilerimiz aynı zamanda bir okuma mekanıdır. Bir eğitim mekanıdır. Bir temizlik mekanıdır. Öğrenme yeridir. Yeri geldiğinde camilerde eğitim de verilebilir.' dedi.

İnsanlara camilerin önemini anlatmak adına etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Öztürkçü, şöyle konuştu:

'Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 ekim tarihleri arasında 'Camiler Haftası' olarak kutlanıyor. Camiler Haftasının kutlanmasındaki ana gaye esas maksat, camilerin bakımını onların temizliğini yapmak, camilere dikkat çekmek. Esas itibariyle camiler. Kabeyi muazzamanın bir kutbesi gibidir. Beytullah diyoruz Allahın evi. Camiler de, beytullahın, kabenin bir şubesi olduğuna göre aynı zamanda camiler de Allah'ın evi olarak telaki ediliyor. Bizim için önemli yerler. Camiler Haftası munasebetiyle toplumun halka Müslümanlar'a daha iyi anlatmak, kabul ettirme, çocuklarımızı engelleri toplumun bütün katmanlarını camiye getirme adına ne gerekiyorsa biz onu yapmaya gayret ediyoruz.'

Öztürkçü, camilerde engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamanın ardından Öztürkçü, beraberindeki heyetle birlikte Hz. Safvan Bin Muattal türbesinde incelemede bulundu.

Kaynak: AA