Bursa'ya Yabancı İş Adamı Çıkarması

Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında, 23 ülkeden 200 iş adamı kente geldi.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen 'Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, 23 ülkeden kente gelen 200 iş adamı, Bursalı firma yetkilileriyle yeni işbirlikleri kurmanın yollarını aradı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen organizasyonda stant açan yaklaşık 60 Bursalı firma, yeni koleksiyon ürünlerini yabancı iş adamlarına tanıtma imkanı yakaladı.

Özellikle Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika gibi ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından devletin ekonomik alanda attığı adımların ve hayata geçirdiği reform paketlerinin piyasaları olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Türkiye'nin yurt dışındaki yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olduğunu aktaran Burkay, 'Etkinliğimizde özellikle Rusya'dan ve İran'dan önemli alım heyetlerini konuk ediyoruz. Rekabetin hızla arttığı dünyada üyelerimizi avantajlı bir konuma taşımayı amaçlıyoruz. Bursa'nın rekabet gücündeki artış, ülke olarak belirlediğimiz hedeflerin gerçekleştirilmesinde de büyük önem arz ediyor.' ifadelerini kullandı.

İş adamı Orhan Aygün, alım heyetleri organizasyonunda ilk gün 40'a yakın yabancı firmayla bire bir görüştüğünü belirterek, 'Çok önemli bir organizasyona imza atıldı. Alım heyetlerine ulaşmak, her biri için ayrı ayrı vize almak, kolay iş değil. BTSO, burada 23 ülkeden alım heyetlerini ayağımıza kadar getirdi.' değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'dan gelen Natalya Anisimova da 'Türkiye ile yaklaşık 5 yıldır ticaret yapıyoruz. Yeni işbirlikleri kurabilmek için burayı ziyaret ettik. Bize göre Türk ürünlerinin kalitesi, her zaman çok yüksek. Türk ürünlerinin kalitesinden asla vazgeçmeyeceğiz.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA