Beydağ Organik Tarımla Öne Çıkıyor

İzmir'in Beydağ ilçesinde organik tarıma geçen üreticilere sertifika verildi.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre 'Beydağ İlçesi Mahallelerinde Organik Meyveciliği Geliştirme Projesi'nin sonunda organik tarıma geçen üreticiler için sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, 2 yıl önce başladıkları proje ile 85 üreticinin süreci başarıyla tamamladığını ve sertifika almaya hak kazandıklarını belirtti.

Güldal, Beydağ'a organik tarım yapan 292 üretici bulunduğuna işaret ederek, 'Beydağ organik tarımıyla öne çıkmaya başladı. Organik tarım ithalatı ihracatı yapan sektör bilsin ki Beydağ ilçesindeki üreticiler incir, kestane, ceviz ve zeytin başta olmak üzere tarımsal ürünlerini artık organik olarak üretmeye başladı.' ifadelerini kullandı.

- İzmir'de organik tarıma 3 milyon 600 bin lira

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İzmir'de organik tarım için yılda ortalama 3 milyon 600 bin liralık destekleme ödediğini kaydeden Güldal, bu rakamın her geçen yıl arttığını, gelecek yıl Beydağ'a 245 bin lira organik tarım desteklemesi yapılacağını bildirdi.

Törene, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, siyasi partilerin ilçe başkanları, Beydağ ve çevre ilçe tarım müdürleri, Beydağ Ziraat Odası Başkanı Ünal İçmesu ile bölge üreticileri de katıldı.

Kaynak: AA