Berlusconi 80 Yaşında

İtalyan siyasetinin renkli siması, 80'inci yaşını kutluyor.

İtalya'nın siyasi kimliğinin yanı sıra renkli kişiliği ve zaman zaman yaptığı gaflarıyla gündeme gelen önemli isimlerinin başında gelen eski başbakan Silvio Berlusconi, 80'inci yaşını kutluyor.

İtalyan siyasetinin son 25 yılında başbakanlık koltuğunda en uzun süre oturan, merkez sağın güçlü ismi olan, aynı zamanda İtalyanların dünyaca ünlü futbol kulübü Milan'ın başkanlığını da yürüten ve bu süre zarfında yolsuzluk, usulsüzlük, görevi kötüye kullanma, reşit olmayan kızlarla cinsel ilişkiye girmek gibi iddialarla 70'i aşkın davada yargılanan Berlusconi, yeni yaşını sakin bir şekilde karşılıyor.

Sahibi olduğu haftalık dergi Chi'de torunlarıyla birlikte çektirdiği fotoğrafla birlikte röportajı yayımlanan deneyimli lider, geçen haziran ayında aort kapak yetmezliği sebebiyle açık kalp ameliyatı geçirdiğine atıfta bulunarak, 'Bugüne kadar yaşımı hiç düşünmedim. Hep 40 yaşındaymış gibi hareket ettim. Çünkü böyle de hissediyordum, zira bir şeyler yapma isteği ve merakı vardı. Sonra aniden hastalığım ortaya çıktı ve operasyonla 80 yaşında bir adam olduğumun farkına vardım.' ifadelerini kullandı.

Silvio Berlusconi, 80 yıllık yaşamındaki tek pişmanlığının ise 30 yıldır başkanı olduğu ve 28 kupa kazandırdığı takımıyla yakından ilgilenememek olduğunu belirterek, 'Milan için istediğim gibi çalışamadım. Son yıllarda Milan ile önceki zamanlarda olduğu gibi ilgilenemedim. Çünkü zamanım olmadı.' diye konuştu.

Berlusconi, röportajında, 80'inci yaşı için herhangi bir parti istemediğini, 5 çocuğuyla akşam yemeği yiyeceğini, onlardan ayrıca bir hediye istemediğini de belirtti.

Röportajında, 'Siyasete asla düşkün değilim' dese de İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre Silvio Berlusconi, doğum gününde, ülkede 4 Aralık'ta yapılacak anayasa referandumunda merkez sağı bir arada tutmak için siyasi müttefikleri Kuzey Birliği Partisi ve İtalya'nın Kardeşleri partilerinin liderleri Matteo Salvini ve Giorgia Meloni ile bir görüşme yaptı.

Bu arada, Berlusconi'nin haziran ayında geçirdiği kalp ameliyatının ardından kontroller için yarın New York'a gideceği de kaydedildi.

- Putin'den tebrik telefonu

Milano'da 1936 yılında dünyaya gelen Berlusconi'ye, doğum günü olması sebebiyle, partisi Forza Italia (İtalya ileri) parlamenterleri, kulübü Milan, Milan'da forma giyen eski oyuncular başta olmak üzere pek çok kişi ve kuruluştan tebrik mesajı geldi.

Silvio Berlusconi'yi tebrik edenler arasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer aldı.

Putin ile Berlusconi'nin samimi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve Rus liderin arkadaşını yeni yaşı nedeniyle tebrik ettiği İtalyan basınına yansıdı.

Kaynak: AA