Battalgazi Yaşam Ve Spor Merkezi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Battalgazi Yaşam ve Spor Merkezi’nin temel kazı çalışmaları başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da iz bırakacak bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Battalgazi Yaşam Ve Spor Merkezi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, Nevzat Aslan ve bazı birim müdürleri ile birlikte Çöşnük Mahallesi’nde yapılacak olan Battalgazi Yaşam ve Spor Merkezi’nin temel kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Burada konuşan Gürkan, Battalgazi Yaşam ve Spor Merkezi hakkında bilgiler vererek, "Çöşnük’teki bu alanımız Büyükşehir ile birlikte yapmış olduğumuz görüşmelerde Battalgazi Belediyesi Yaşam Merkezi için tahsis edildi. Bu alan üzerinde gerekli revizyon çalışmaları ve gerekli kazı çalışmalarını yapmaya başladık. Aynı zamanda bu alanın kodları ilgili firmaya verilerek buranın güzel mimari düzenleme teşkil edecek bir yaşam merkezi olması noktasında ilgili müellif firmalarla görüştük. Şu anda da arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını yürütüyorlar. Buraya binanın siluet olarak nasıl oturtulacağı, nasıl dizayn edileceğini onlar bize o projeleri sunacaklar. Biz projeleri değerlendirip hoşumuza giden projeyi uygulama anlamında gerekli ihale sürecini başlatacağız. Yapı çalışmaları anlamında tabi büyüklü, küçüklü yüzlerce yapı başlattık. Mahalle evleri, kültür merkezleri, surlar, türbeler, kümbetler, ziyaretler, konalar, yaşam merkezleri, yaşam müzeleri boyut itibariyle bunların binasal sayıları göz ardı edilmez. Büyük proje anlamında Belediye Hizmet binası gibi, Devlet Su İşleri hizmet binası gibi, okul alanları ve okullar gibi veya kale surlarının ayağa kaldırılması gibi burası ve engelli merkezi gibi, bunlarla ilgili daha da fazla 7-8 büyük proje kapsamında değerlendirilebilir. Bu süreci biz başlattık. Projelerle ilgili değişik firmalardan da bize projeler geliyor. Onların önerilerini de alıyoruz. Bu öneriler bizim proje birimimiz tarafından değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

Gürkan, iz bırakacak bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Gürkan, "Bu 10 dönüm alan içerisinde ve çevre yolu diye tabir ettiğimiz doğu- batı bağlantısı olan bu ana arter üzerinde insanlar buradan geçerken ve seyahat ederken zihinlerde kalıcı ve izli olarak Battalgazi Yaşam ve Spor Merkezi’nin fiziki görüntüsü ve içindeki sosyal donatı alanlarında tabi içini gezenler tarafından da muhteşem diye nitelendirebileceği ve tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek, hatta kuşaklar arası ilişkileri de bütünleştirebilecek bir fiziki mekan olması noktasında gayret ve çabamız var. Kuşaklar arasındaki ilişkiler derken dede torununu alıp geldiği zaman buradaki spor merkezine bıraktığı zaman onun oturup dinleneceği, zamanını geçireceği, kütüphanesinden, lobisine kadar ve diğer etkinliklerine kadar kullanabileceği ve onların mekansal anlamda bir arada oturup birbirleriyle istişare edecekleri “Dede Kuşağı” diye tabir ettiğimiz alanların olması, ikinci kuşak “Baba Kuşağı” diye tabir ettiğimiz alanların olması ve genç ve çocuklar diye tabir ettiğimiz onların alanlarının olması tüm bu iç dizaynı da 3 kuşağı esas alarak düzenlenerek hem halkımızın sağlıklı yaşamını, hem sportif aktivitelerinin yerine getirilmesi, hem de kültürel etkinliklerinin ifa edileceği fiziki mekan olmasını düşüneceğiz. Ben inanıyorum ki bu mekan yapıldığı taktirde Malatya ve Battalgazi bölgesindeki sosyal-kültürel ve sportif ihtiyaç anlamında da önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA