Bağcılar'da Her Öğrenci Yüzme Öğrenecek

Bağcılar’da 6 kapalı yüzme havuzu yeni dönemde de ilçe halkına hizmet veriyor. Kapalı yüzme havuzlarından 06-13 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz yararlanıyor. Öğrenciler de beden eğitimi derslerini kapalı yüzme havuzlarında yapıyor.

Bağcılar'da Her Öğrenci Yüzme Öğrenecek
Bağcılar’da öğrencilerin bilgi sahibi olması, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmesi amacıyla farklı projeler hizmete sunuluyor. İnşaatları tamamlanan 6 kapalı yüzme havuzu da öğrencilerin ilgi odağı oldu. Bağcılar’da 6 kapalı yüzme havuzu yeni dönemde de ilçe halkına hizmet veriyor. 06-13 yaş arasındaki çocukların ücretsiz yararlandığı kapalı yüzme havuzlarında öğrenciler aynı zamanda beden eğitimi derslerini de yapıyor. Öğrencilerin hoşça vakit geçirdiği havuzlarda yüzme bilmeyenler için de yüzme kursu veriliyor.

“Hijyen Koşullarında Hizmet Veriliyor”

Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun sağlıklı koşullarda hizmet verilen havuzlardan 6-13 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz faydalanabiliyor. Her yüzme havuzunda bir cankurtaran da hazır bulunuyor. Yüzme havuzlarında yine ilkyardım ve sağlık bilgisi eğitimi almış personel görev yapıyor. Havuzlar, cuma günü hariç haftanın 6 günü 09.00 ile 23.00 saatleri arası hizmet veriliyor.

“Öğrencilerimiz okul dışındaki vakitlerini değerlendiriyor”

Bağcılar’ın genç nüfusuyla dikkat çektiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yerel yönetim olarak eğitime, kültürel ve sosyal faaliyetlere önem verdiklerini belirtti.

Yüzme sporunun çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığını da vurgulayan Çağırıcı, bu amaçla ilçeye kapalı yüzme salonları kazandırdıklarını söyledi.

Çağırıcı, “Yüzme sporu eğitici ve öğretici olması bakımından da çok önemli. İlçemizde yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz. Öğrencilerimiz havuzlarımızdan ücretsiz yararlanıyorlar. Hem beden eğitimi dersini yapıyorlar hem yüzme öğreniyorlar. Yüzme sporu aynı zamanda öğrencilerimizin dayanışma, sosyalleşme ve takım ruhu kazanmasına da yardımcı olmaktadır.” dedi.

Kaynak: İHA