ASO'nun Geleneksel Büyükelçiler Resepsiyonu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin: 'Türkiye'nin ekonomisiyle geleceğe sağlam yürüyen ve bütün dünya barışına katkı sağlayacak anlayışına karşı oluşturulmak istenen algıyı şiddetle reddediyoruz' '(Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı sergi) Büyük Türk milletinin 15 Temmuz'da göstermiş olduğu iradesinin yansımasının burada sergilenecek olması ayrı bir güzellik' ASO Başkanı Özdebir: 'Yapısal reformlar tamamlandıkça ekonomi daha güçlü bir hale gelecektir'.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, 15 Temmuz sonrasında Türkiye ile ilgili oluşturulmak istenen algının farkında olduklarını belirterek, 'Türkiye'nin bugün geldiği noktada demokrasisiyle hukuk devleti anlayışıyla ve ekonomisiyle geleceğe sağlam yürüyen ve bütün dünya barışına katkı sağlayacak anlayışına karşı oluşturulmak istenen algıyı şiddetle reddediyoruz.' dedi.

Ankara Sanayi Odasının (ASO) her yıl yabancı misyon ve iş adamlarına verdiği geleneksel resepsiyon, Anadolu Ajansının 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraflarının yer aldığı serginin yer aldığı Etnografya Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Metin, burada yaptığı konuşmada, misafirlere ve büyükelçilere teşekkür ederek, 'Siz değerli dostlarımız bu eylem sonrası milletimizin yanında durarak bizlere destek verdiniz ancak üzülerek ifade ederim ki bazı Avrupalı dostlarımız ve bazı müttefiklerimiz bizi hala anlayamadı. Bütün bu terör eylemi faaliyetlerine rağmen hala anlayamadı ama anlamalarını beklemiyoruz. Bizi anlayan siz değerli dostlarımızla yolumuza devam ediyoruz.' diye konuştu.

15 Temmuz sonrasında Türkiye ile ilgili oluşturulmak istenen algının farkında olduklarını, bazı ekonomik değerlendirme kuruluşlarının yaptıkları gerçek dışı ve samimiyetsiz değerlendirmelerin olduğunu söyledi.

Türkiye'de her yıl yeni yatırım olanaklarının artığını ve geliştiğini dile getiren Metin, 'Türkiye'nin bugün geldiği noktada demokrasisiyle hukuk devleti anlayışıyla ve ekonomisiyle geleceğe sağlam yürüyen ve bütün dünya barışına katkı sağlayacak anlayışına karşı oluşturulmak istenen algıyı şiddetle reddediyoruz.' ifadesini kullandı.

Resepsiyon'da sergilenen fotoğraflara dikkati çeken Metin, şu ifadeleri kullandı:

'Milletimiz 15 Temmuz günü kendisine karşı yapılan bu terör eylemine karşı sadece ve sadece bedenini siper ederek büyük bir zafere imza atmıştır. Milletimizin demokrasi adına insanlık adına hukuk devleti adına göstermiş olduğu bu başarı bu fotoğraflarda bütün insanlığa örnek olacak bir yansımasını bulmaktadır. Büyük Türk milletinin 15 Temmuz'da göstermiş olduğu iradenin yansımasının burada sergilenecek olması ayrı bir güzellik.'

Anadolu Ajansının gerçekleştirdiği çalışma neticesinde yayımladığı kitapta terör eylemine karşı milletin duruşunun simgesel fotoğraflarının yer aldığını söyledi.

- 'Yapısal reformlar tamamlandıkça ekonomi daha güçlü hale gelecektir'

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de yaşanan olaylara rağmen ekonomide önemli çalkantıların olmamasının Türkiye'nin ekonomisinin gücünü yansıttığına dikkati çekerek, 'Yapısal reformlar tamamlandıkça ekonomi daha güçlü bir hale gelecektir.80 milyonluk genç ve dinamik bir nüfus olan bu ekonomi büyümesine devam edecektir.' dedi.

Türkiye'nin en planlı ve modern organize sanayi bölgelerinin Ankara’da olduğunu bildiren Özdebir, bu durumun bir sinerji yarattığını ve sanayi işletmelerinin birlikte iş yapabilme olanaklarını artırdığını söyledi.

Özdebir, sanayide yüksek katma değerin, bilgi ve teknoloji yoğun mal üretilen sektörlerde gerçekleştiğine işaret ederek, 'Odamızın 2023 vizyonu, Ankara sanayisini küresel düzeyde rekabet edebilir, yüksek katma değerli sektörlerde yoğunlaşan, ileri teknoloji kullanan ve geliştiren bir konuma yükseltmektir. Ankara sanayinin kısa sürede katettiği bu mesafe, bu vizyona ulaşmak konusunda bizleri cesaretlendirmektedir.' diye konuştu.

Resepsiyonda sergilenen Anadolunu Ajansının 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girşimi', 'FETO's Coup Attempt in Turkey' kitapları ve 15 Temmuz darbe girişimi fotoğrafları büyük ilgi gördü.

Resepsiyona Amerika Büyükelçisi John Bass ve bazı büyükelçiler ile ateşeler katıldı.

Kaynak: AA