Amatör Telsiz Adaylarına Eğitim Semineri Verildi

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Elazığ Şubesi tarafından, amatör telsizci adaylarına eğitim semineri verildi.

Amatör Telsiz Adaylarına Eğitim Semineri Verildi
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından amatör telsizciler için 23 Ekim’de yapılacak olan amatör telsiz sınavı hakkında adaylar bilgilendirildi. Elazığ Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) toplantı salonunda gerçekleşen seminere, TRAC Elazığ Şube Başkanı Muzaffer Gürtaş ve amatör telsizci adaylar katıldı.

Amatör telsiz sınavında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Gürtaş, "Sınava girecek amatör telsiz adaylarımızın, nasıl soruları çıkacağını ve nasıl cevap verileceğini anlatmak için toplandık. Cevap anahtarında geçmiş yıllarda görünen bir sıkıntı vardı. Telsiz sınavı ile ilgili 3 bölüm var. Bunlar, ulusal, işetme ve tekniktir. Bu üç bölümün cevap anahtarı kağıt üzerinde yan yanadır. Böyle olduğu için bazen sınava girenler kaydırma yapabiliyor" dedi.

Kıyı Emniyeti Müdürlüğü tarafından amatör telsiz sınav tarihinin 23 Ekim olarak belirlendiğini belirten Gürtaş, "23 Ekim tarihine kadar bilgi alışverişimiz adaylarımızla devam edecek. Sınavda toplam 50 soru çıkacak. Her soru için 2 puanla değerlendirilecek. Ulusal bölümde 10, teknik bölümünde 30 ve işletme bölümünde 10 soru çıkacak. C sınıfı ehliyette baraj puanı 50, B sınıfında 65 ve A sınıfında 70 olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA