AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını rüzgar, güneş ve su gibi yenilenebilir kaynaklarla aşacağız'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığını rüzgar, güneş ve su gibi yenilenebilir kaynaklarla aşacağını ifade etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Çevre Komisyonu üyesi milletvekilleri ile Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Rüzgar Enerjisi Fuarı'na katılan Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin enerji alanında yüzde 70 oranında dışa bağlı bir ülke olduğunu belirtti.

Artık tüm dünyanın hem temiz hem de doğal ve çevreci enerji yatırımlarına yöneldiğine dikkat çeken Tin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını rüzgar, güneş ve su gibi yenilenebilir kaynaklarla aşacağız. Türkiye, gerek rüzgar, güneş, gerekse su bakımından doğal enerji yatırımları açısından potansiyeli olan zengin bir ülke. Bizim gayretimiz yatırımlarla ilk etapta enerjinin yüzde 50'sini karşılamak. Enerjide dışa bağımlılığın ortadan kalkması bugün Türkiye'nin birçok sorununun kendiliğinden çözülmesi anlamına geliyor. Ülke olarak enerjiye inanılmaz miktarlarda ücret ödüyor, kaynak aktarıyoruz. Enerjimizi kendimiz üretmemiz, ekonomik güç ve daha müreffeh bir Türkiye anlamına geliyor.'

Daha güçlü bir Türkiye'ye giden yolun kendi enerjisini üretebilmekten geçtiğinin altını çizen Tin, şunları kaydetti:

'Türkiye, rüzgar enerjisi konusunda dünyada kapasitesi ve yatırım potansiyeli bakımından önemli bir yere sahip. Türkiye'nin enerji alanında üretimini 100 kat artırdık. Hedefimiz 2023 yılına kadar kurulum kapasitesini 20 bin MW'ye yükseltmek olacak.'

Kaynak: AA