AK Parti'den 'Kampüse Hoşgeldin' Projesi

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca hazırlanan 'Kampüse Hoşgeldin' projesi ile 81 ilde üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, okuyacakları şehre ve üniversiteye adaptasyon, barınma ve burs imkanları hakkında rehberlik hizmeti sunuluyor Üniversiteye kayıtların başlamasıyla şu ana kadar yaklaşık 60 bin öğrenciye rehberlik hizmeti verildi AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ecertaş: 'Proje, kesinlikle bir siyasi parti gözetmeksizin, gelen genç AK Parti'li mi, CHP'li mi MHP'li mi bakmaksızın uygulanıyor. Hangi partiden gelirse gelsin bizim için önemli değil, önemli olan gencimizin kendisidir' '15 Temmuz akşamı AK Parti ile uzaktan yakından alakası olmamış, AK Parti'ye oy bile vermemiş gençlerle beraberdik. Yanımızda arkadaşlarımız gazi oldu, şehit olanlara şahitlik ettik. Benim bu gençler arasında herhangi bir şekilde siyasi parti ayrımı yapmam mümkün değil'

MÜMİN ALTAŞ/SİNAN USLU - AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca hazırlanan 'Kampüse Hoşgeldin' projesi ile 81 ilde üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, okuyacakları şehre ve üniversiteye adaptasyon, barınma ve burs imkanları hakkında rehberlik hizmeti veriliyor.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Kolları olarak Türkiye'de 15-30 yaş arası gençliğe ulaşmak, onların sorunlarını çözmekle görevli olduklarını söyledi.

Gençlerle birçok farklı projede bir araya geldiklerini ifade eden Ecertaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla üniversite öğrencilerine yönelik proje geliştirdiklerini belirtti.

Ecertaş, bu yıl lisans düzeyinde 400 binden fazla öğrencinin farklı şehirlerde üniversiteye başladığına işaret ederek, ailelerinden ayrı yeni bir hayata adım atan bu öğrenciler için 'Kampüse Hoşgeldin' projesini hazırladıklarına değindi.

- 'Türkiye gençliğinden kendimizi sorumlu hissediyoruz'

Ailesinden farklı bir şehirde üniversite okuyacak öğrencinin, kafasında birçok soruyla üniversite hayatına başladığını, özellikle okuyacağı şehre adaptasyon, barınma ve burs konularında rehberliği ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ecertaş, sözlerine şöyle devam etti:

'Kampüsehosgeldin.com diye bir web sayfamız var. Siteye giren gençler rahatlıkla ihtiyacı olan sorulara cevap bulabiliyor. Sitede bir de iletişim formu alanı var. Bu formu dolduran arkadaşlara nerede üniversite okuyorlarsa orada ulaşıyoruz. Onlara 'Şehre hoş geldin, yapacağımız bir şey var mı?' diye soruyoruz. AK Parti'nin gençlik kollarıyız. Dolayısıyla tüm Türkiye gençliğinden kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ardahan'dan İzmir'e giden gencimizin yaşadığı sıkıntı bizim sıkıntımızdır. Eğer biz o sıkıntıyı duymuyor, onun derdiyle dertlenmiyorsak bir yerlerde yanlış var demektir.'

81 il başkanının ve ilçelerdeki üniversite sorumlularının gençleri karşıladığını belirten Ecertaş, projenin 1 aydır devam ettiğini, yaklaşık 60 bin üniversite öğrencisine ulaştıklarını, öğrencilere il veya ilçedeki barınma, burs ve diğer imkanlarla ilgili bilgi verdiklerini bildirdi.

- '15 Temmuz sonrası müthiş tecrübeler oluştu'

Üniversiteli gençlere gerekli rehberlik hizmetini sunmalarının ardından öğrencilerin kendi kararlarını verdiğine dikkat çeken Ecertaş, şu görüşlere yer verdi:

'Gençlik kolları olarak bir gencin üniversite hayatını en donanımlı şekilde geçirmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Proje kapsamında üniversite içinde oryantasyon çalışmalarımız devam edecek. Bursa'nın İnegöl ilçesinden bir genç Ankara'ya geliyor. Büyükşehirde bu gence birisinin destek olması lazım. Proje, kesinlikle bir siyasi parti gözetmeksizin, gelen genç AK Parti'li mi, CHP'li mi MHP'li mi bakmaksızın uygulanıyor. Hangi partiden gelirse gelsin bizim için önemli değil, önemli olan gencimizin kendisidir. Özellikle 15 Temmuz sonrası müthiş tecrübeler oluştu. Ben Üsküdar'da oturuyorum. 15 Temmuz'da AK Parti Üsküdar teşkilatı ile Boğaziçi Köprüsü'ndeydik. Beraber gittik köprüye. 15 Temmuz akşamı AK Parti ile uzaktan yakında alakası olmamış, AK Parti'ye oy bile vermemiş gençlerle beraberdik. Yanımızda arkadaşlarımız gazi oldu, şehit olanlara şahitlik ettik. Benim bu gençler arasında herhangi bir şekilde siyasi parti ayrımı yapmam mümkün değil.'

Ecertaş, üniversite öğrencilerinin sadece kayıt zamanında yanlarında olmayacaklarını, proje kapsamında 175 üniversitede kariyerleriyle öne çıkmış siyasiler, profesyoneller ve iş adamlarının katılımıyla programlar düzenleyeceklerini ifade etti.

- Öğrencilerin burs sorunu

Ecertaş, üniversite öğrencilerinin burs imkanlarının sınırlı olduğunu, bu konuda öğrencilerin çok iyi araştırma yapması gerektiğini aktardı.

Belediyelerin geçmiş dönemde öğrencilere burs verdiğini ancak Anayasa Mahkemesinin, CHP'nın belediye burslarının iptaliyle ilgili başvurusunu kabul ettiğini anımsatan Ecertaş, şunları kaydetti:

'CHP'ye çağrımız şu. Sadece AK Parti'li belediyeler yok. CHP ve MHP'li de belediyeleri var. Bir öğrencinin hayatını kolaylaştırmaktan daha güzel bir şey olamaz ama geçmişte hepimiz mağdur olduk o dönemde. Belediyenin öğrenciye burs vermesi ne kadar zararlı olur bunu tekrar düşünmeleri lazım. Bu noktada CHP'nin o zamanki başvurusu Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Belki bu noktada CHP o zamanki görüşünü tekrar değerlendirmek ister ve konuyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidilebilir.'
Kaynak: AA