5. Uluslararası Antalya-Kemer Bisiklet Festivali

ANBİFED Genel Sekreteri Tutucu:'Amacımız, bisikletin bir yaşam tarzı olduğunu insanlara gösterebilmek'.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Antalya-Kemer Bisiklet Festivali başladı.

Antalya Bisiklet Festivali Derneği (ANBİFED) tarafından düzenlenen festivale Rusya, Romanya ve Almanya'dan birer sporcu olmak üzere yaklaşık 350 bisiklet tutkunu katıldı.

Bisiklet sevdalılarının Tekirova Mahallesi'nde yaklaşık 6 kilometre pedal çevirerek başladığı festival, yarın 66 kilometrelik Tekirova-Alacasu-Göynük güzergahında devam edecek.

ANBİFED Genel Sekreteri Işıl Tutucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl etkinliğin yarın başlayacağını belirterek, günde ortalama 60 kilometre pedal çevireceklerini söyledi.

Festivale Rusya, Almanya ve Romanya'dan da birer bisiklet sevdalısının katıldığını ifade eden Tutucu, kendilerinin yarışçı olmadığını, doğasever insanlar olduklarını kaydetti.

Tutucu, öncelikle bisiklet seven herkesi bir araya getirmek istediklerini dile getirerek, 'Biz gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, doğa ve sporla iç içe olmalarını istiyoruz. Festivalde yaş kısıtlamamız yok. Herkes bizimle pedal çevirebiliyor. Amacımız, bisikletin bir yaşam tarzı olduğunu insanlara gösterebilmek.' dedi.

Festival, 2 Ekim Pazar günü 57 kilometrelik Tekirova-Phaselis Antik Kenti-Taş Köprü güzergahı ile sona erecek.
Kaynak: AA