Zabıtalar Okul Kantinlerini Denetledi

Şanlıurfa’da il ve merkez ilçe zabıta ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılında okul kantinlerini denetleyerek, sağlık koşulları yönünden olumsuzluk oluşturabilecek gıda ürünlerine el koydu. Zabıta ekipleri, kantin işletmecilerini uyardı.

Zabıtalar Okul Kantinlerini Denetledi
Şanlıurfa’da il ve merkez ilçe zabıta ekipleri, okul kantinlerinde denetim gerçekleştirdi. Şehir merkezinde ve Eyyübiye ile Haliliye merkez ilçelerinde bulunan okullarda denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, hijyenik ve sağlık koşulları yönünden olumsuzluk oluşturabilecek gıda ürünlerini topladı. Zabıta ekipleri, kantin işletmecilerine bu tür ürünlerin bir daha satılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Eyyübiye ve Haliliye Belediye Zabıta Ekiplerinin de katıldığı denetim sıralarında, özellikle satışa sunulan gazlı içecek, boya maddesi içeren şeker, tatlandırıcı içeren gıdalar ve cipslere el konuldu.

Kayıt altına alınan işletmelerin ikinci bir kez bu tür satışa yönelmesi durumunda yasal işlem başlatılacağı konusunda uyarıların yapıldığı denetimlerin yıl içerisinde devam edeceği açıklandı.
Kaynak: İHA