Yılmaz Açıklaması 'Durmak Yok Yola Devam'

Türkiye’de bir ilke imza atarak yerel yönetimler alanında tek seferde yapılan 752 km’lik sıcak asfalt yol ihalesiyle dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarını da seferber ettiği çalışmalarda onlarca bölgede yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Yılmaz Açıklaması 'Durmak Yok Yola Devam'
Coğrafi yönden engebeli bir arazi yapısına sahip olmasına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler sergilediği yoğun çalışmalar kapsamında alt yapı ve sanat yapılarında büyük bir mesafe aldı. Halen grup ve bağlantı yollarında yol genişletme ve zemin sıkılaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, vatandaşların kendilerinden birinci öncelik olarak talep ettiği yol konusunda büyük bir mesafe aldıklarını söyledi.



Yılmaz, “Ordu, sıcak asfalt yollarıyla örnek gösterilen bir il oluyor. Geride kalan süreç içerisinde ekipler, yaşanan sel felaketi ve olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir özveriyle çalışmalarını yürütüyor. Yaptığımız 752 km’lik ihaleyle birlikte toplamda hedeflediğimiz Bin 300 km’lik asfalt yatırımımız aralıksız ilerliyor. Durmak yok yola devam” dedi.

Onlarca bölgede çalışmalar devam ediyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ordu ilinin onlarca bölgesinde son bir haftada sürdürdüğü asfalt yol çalışmalarından bazıları ise şöyle: Altınordu Barbaros Caddesi ve Emekveren Sokak’ta sıcak asfalt öncesi altyapı çalışmaları, Altınordu Topluca-Gökömer Mahallesi bağlantı yolunda onarım (yol genişletme) çalışmaları, Akkuş Kuşçulu-Ortabölme-Alan-Seferli bağlantısında onarım (yol genişletme) çalışmaları, Akkuş-Ambargürgen-Gürgenliyatak-Çökek grup yolundaki stabilize yol çalışmaları, Akkuş Dumantepe-Kapılı Mahallesi bağlantı yolunda sanat yapıları imalatı çalışmaları, Aybastı Toygar-Pelitözü bağlantısında asfalt çalışmaları, Ünye Erenyurt-Hasanlı bağlantısında sıcak asfalt öncesi alt yapı çalışmaları, Korgan Tepealan bağlantısında sıcak asfalt çalışmaları, Mesudiye Celal-Armutkolu Mahallesi bağlantı yolunda stabilize ve onarım çalışmaları, Mesudiye Yardere-Arıkmusa Mahallesi bağlantı yolunda sıcak asfalt çalışmaları, Kabadüz Gürpınar Mahallesi’nde stabilize yol çalışmaları, Çaybaşı merkezde 3.7 km’lik alanda sıcak asfalt çalışmaları, Gürgentepe Eskiköy Mahallesi’nde onarım (yol genişletme)çalışmaları, Ulubey Aydınlar Mahallesi’nde asfalt çalışmaları, Fatsa Yavaş Mahallesi’nde onarım (yol genişletme) çalışmaları, Perşembe Epeköy Mahallesi’nde beton yol çalışmaları, Perşembe İstanbulboğazı-Radar bağlantısında sıcak asfalt çalışmaları, Kumru Yeniergen-Ergentürk bağlantısında asfalt çalışmaları, İkizce Kurtluca-Ba?önü-?enbolluk bağlantısında sanat yapıları çalışmaları, Kabataş Ardıç Mahallesi’nde beton yol yapım çalışmaları ve Çatalpınar Keçili-Gündoğdu Mahallesi grup yolunda sıcak asfalt çalışmaları.
Kaynak: İHA