Van'da Proje Tanıtım Toplantısı

Van'da Bir Fidan Bir Umut Derneği tarafından düzenlenen, 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sokakta Yaşamak Zorunda Kalan ve Sokakta Çalışmak Zorunda Olan Çocukların Eğitim ve Sosyal Entegrasyonlarını Destekleme' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan dernek başkanı Adnan Ertürk, derneklerinin faaliyetlerine fidan dikme etkinliği ile başladıklarını söyledi.

Sokakta çalışmak zorunda olan çocuklarla ilgili proje hazırladıklarını belirten Ertürk, projenin tüm bölgeyi kapsayacağını kaydetti.

Ertürk, proje kapsamında kampüs kuracaklarını da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sokakta kalmak zorunda kalan çocukların rehabilite edilebileceği, hayatlarını idame ettirebilecekleri bir tesis inşa etmek istiyoruz. Geçen sene başımdan geçen bir olayla projeye başladım. Gecenin geç saatinde Cumhuriyet Caddesinde kartonun üzerinde yatan bir çocukla karşılaştım. Çocuğu o gün para kazanmadığı için eve gidemediğini öğrendim. Daha sonra ailesinin dar gelirli olduğu ve bundan dolayı okulu bırakıp çalışmaya başladığını öğrendim. Aile ile temasa geçtik ve o çocuğu tekrardan okula kazandırarak aile fertlerinden birine iş imkanı sağladık.'

Kaynak: AA