Ulaştırma Bakanı Arslan, İzmir Valiliğini Ziyaret Etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valiliğini ziyaret ederek, İzmir’de devam eden ve yapılması planlanan projelerle ilgili detaylı bilgi verdi.

Ulaştırma Bakanı Arslan, İzmir Valiliğini Ziyaret Etti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sabah saatlerinden bu yana İzmir’de devam eden projeleri yerinde inceledi. Bakan Arslan’ın son durağı, İzmir Valiliği oldu. Anı defterini imzalayan Bakan Arslan, daha sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın makamında projelerle ilgili tek tek bilgi verdi. Ziyarette AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli de hazır bulundu.

"İzmir’in tıkanan bir damarını açtı"

"İzmir bizim göz ağrımız" diyen Bakan Arslan, 1977’de yılında üniversite sınavına İzmir’de girdiğini belirterek, "Sadece siz İzmirli değilsiniz. Bakarsanız 40 yıllık İzmirliyiz. Özellikle İzmir’de devam eden projelerimiz, varsa sıkıntılarına çözüm getirmek veya mevcutların durumunu tespit ederek süreçlerini hızlandırmak adına buradayız" dedi.

Konak Tüneli hakkında konuşan Bakan Arslan, "Buraya gelirken bilinçli olarak Konak Tünelini kullandık. Buca’dan Konak’a inerken Konak Tünelinin İzmir’in tıkanan bir damarını ne kadar açtığını, ne kadar başarılı bir by pass ameliyatı olduğunu yerinde gördük. Gerçekten İzmir’i çok rahatlatmış bir proje. Devamında Buca’daki döner kavşağı da yine trafiği rahatlatacak şekilde düzenlemiş olduklarını gördük" diye konuştu.

"İzmirlilerin hasretle beklediği proje"

İzmir’de deniz yolu ile ilgili birçok proje yürüttüklerini kaydeden Arslan, şöyle devam etti:

"Demir yolları ile ilgili Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Treni, çok önemsediğimiz bir proje. İzmirlilerin de hasretle beklediği bir proje. İnşaatlar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Afyon ile İzmir arasını oluşturan etaplarında ihaleler yapıldı. Sadece Salihli ve Eşme’nin ihalesi kaldı. Bu yıl sonu itibariyle Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında işe başlanmayan yer kalmayacak. İzmirliler için önemli olan Ankara-İzmir Otoyolu ile ilgili de süreçleri tamamladık. Onda da yakın zamanda yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkacağız. Seyir süresini yarı yarıya düşürecek olan bir proje."

İzmir Körfez Geçişi projesi

İzmir Körfez Geçişi projesinin; içinde hem tünel, hem köprü barındırıyor olması nedeniyle dünya çapında bir proje olacağını söyleyen Bakan Arslan şunları söyledi:

"Onun da ÇED süreci yürütülüyor. Önümüzdeki yıl onun da ihale sürecini başlatacağız. Ayrıca Alaçatı’da bölgesel uçuşlara hizmet edecek havalimanı düşüncesi vardı. İnşallah Alaçatı Havalimanını da bu dönemde hizmete sokacağız. Kamulaştırma işlemleri tamamen bitti. ÇED gerekli değil çünkü geçmişte bundan muaf olmuş durumda. Şimdi proje çalışmalarını başlattık. Onun da yap-işlet-devret modeli ile ihalesini yapacağız."

"Konteyner taşımacılığında daralma var"

Çandarlı Limanının, bölge ve ülke açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, limanın alt yapısının belli bir aşamaya getirildiğini, üst yapısını yap-işlet-devret modeli ile ihale etmek üzere süreçlerin başlatıldığını ifade etti.

Arslan, "Ancak özellikle dünyada konteyner taşımacılığıyla ilgili bir daralma var. Böyle olunca Çandarlı Limanıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz ki en iyi nasıl kullanılabilir, nasıl ülkemizin hizmetine girebilir böyle bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

"İzmir’e daha çok geleceğiz"

Bakan Arslan, sözlerini söyle tamamladı:

"İzmir Aydın Otoyolu hizmet veriyor ama onun Denizli’ye daha sonra Antalya’ya uzatma ihtiyacı var. Aydın-Deniz Otoyolunun yap-işlet-devret modeli ile ihale yapılması için son dökümanları Yüksek Planlama Kuruluna verdik. Bu bir o kadar da İzmir’in projesi. Menemen Çandarlı’ya kadar yine yap-işlet-devret modeli ile bir otoyol projemiz vardı. Bunun da YPK kararı çıktı. Önümüzdeki ay onun da ihale sürecini başlatıyoruz. Tüm projeleri hızlı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah İzmir’de daha çok geleceğiz. İzmir’de çok iş yaptık ama yapmamız gereken çok iş var."
Kaynak: İHA