TİKA'dan Saraybosna'da Türkçe Eğitime Destek

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Edhem Mulabdic İlköğretim Okulu'nda, TİKA tarafından onarılıp donatılan Türkçe sınıfı açıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Edhem Mulabdic İlköğretim Okulu'nda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) onarılıp donatılan Türkçe sınıfı açıldı.

Türkçe'nin zorunlu seçmeli ders olarak okutulduğu okulda, öğrencilerin Türkçe'ye ilgisinin her yıl arttığı belirtilirken, Türkçe dersini seçen öğrencilerin bugünden itibaren daha iyi imkanlara sahip bir sınıfta eğitim alacağı bildirildi.

Okul Müdürü Aida Omersoftic, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür ederek, 'Okulumuzda Türkçe 2007 yılından isteğe bağlı olarak öğretiliyor. Dört yıl önce de zorunlu seçmeli ders olarak müfredata girdi. Türkçe'ye ilgi her yıl daha da büyüyor.' diye konuştu.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin de TİKA olarak 20 yıldan daha uzun bir süredir Bosna Hersek'te farklı alanlarda projeler hayata geçirdiklerine işaret ederek, bu süreçte birçok eğitim kurumuna da destek olduklarını aktardı.

Bugünkü açılış vesilesiyle okuldaki öğrencilerin iyi derece Türkçe konuştuklarını görme imkanı da bulduklarını söyleyen Çetin, 'Bu okula desteğimiz bu proje ile sınırlı değil. Desteğimizi gelecekte de sürdürmeyi planlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Saraybosna'nın Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric, TİKA Saraybosna Koordinatörü Çetin ve Okul Müdürü Omersoftic kurdela keserek Türkçe sınıfını açtı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman'ın da katıldığı açılışın ardından Türkçe öğrenen okul öğrencileri Türkçe şarkılar söyleyip, şiirler okudu.
Kaynak: AA