TİKA'dan Kenya'ya Tıbbi Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya'nın Kiambu eyaletindeki bir hastaneye tıbbi ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre TİKA, 360 yatak kapasiteli Kiambu Bölge Devlet Hastanesi'nin pediatri bölümünün tıbbı ekipman ihtiyacını karşıladı.

Ekipmanların teslim edilmesi amacıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke, Kiambu Eyaleti Sağlık Bakanı Dr. Jonah Mwangi, TİKA ve hastane yetkilileri katıldı.

Büyükelçi Eke, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kenya ile ilişkilerinde sağlık konusunda işbirliğine özel önem verdiğini belirterek, iki ülkenin bu alanda tecrübelerini paylaşmasının önemine işaret etti.

Eke, çocuk ve kadın sağlığına destek vermenin bir ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına ciddi etkisi olacağını kaydetti.

Kiambu Eyaleti Sağlık Bakanı Dr. Mwangi, tıbbı ekipman desteğinin erken doğum vakaları da dahil bebek ölüm oranını önemli ölçüde azaltacağını söyledi.

Ülkesinin, Türkiye’nin sağlık sektöründeki tecrübesinden daha fazla istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Mwangi, beş bebeğin aynı yatağı paylaştığı pediatri biriminde, TİKA'nın verdiği bebek sedyelerinin bebekler arasındaki bulaşıcı hastalık riskini düşürmede önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Bebekleri hastanede tedavi gören anneler de yardımlar sayesinde bebeklerinin daha iyi bir ortamda tedavi göreceğini dile getirerek, Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA