Tayyar'dan Atilla Uğur'a Kandil sorusu

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, emekli Albay Atilla Uğur'a görev yaptığı dönemle ilgili bir soru yöneltti.

Tayyar'dan Atilla Uğur'a Kandil sorusu
Tayyar'dan Atilla Uğur'a Kandil sorusu
Beyaz TV'de yayınlanan Son Söz programına AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, '2. kalkışma çok yakında' iddiasında bulunan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a yönettiği soru damga vurdu.

'DÖNEMİNE İLİŞKİN SORULAR VAR'

Atilla Uğur'un döneminde yaşananlara değinen Tayyar  'Hasan Atilla Uğur  görev yaptığı dönemde '8 ay boyunca Abdullah Öcalanı sorguladım' dedi. O döneme ilişkin zihinleri bulandıran çok fazlaca konu var. PKK'nın Kandil'de 1 Haziran 2004 tarihinde aldığı savaş kararıdır. 99 yılının sonuna kadar PKK eylemlerini devam ettirdi. Ançak Abdullah Öcalan'ın kendi can güvenliği güvenceye almak adına yaptığı girişimler sonucunda PKK 2000 yılından itibaren bir eylemsizlik kararı aldı. Bu süreç 4 yıldan biraz daha az sürdü.' diye konuştu.

MEKTUBU KANDİL'E KİMLER GÖTÜRDÜ?

Atilla Uğur'un Bursa'da görev yaptığı sırada Öcalan'dan Kandil'e mektup gittiği belirten Tayyar ' 1 Haziran 2004'te PKK yönetimi toplandı ve savaş kararı aldı. Savaş kararının alınmasında o dönemim derin devletinin rolü vardı. Hatta İmralı'dan Abdullah Öcalan'ın mesajının askeri helikopterle Kandil'e taşıyan vatan hainleri vardı. Şimdi o dönemde Abdullah Öcalan'ı sorgulayan, jandarmada istihrabat başkanlığı yapan bu albayın, o mesajın nasıl ve kimler tarafından Kandil'e götürüldüğüne açıklık getirmesi lazım.' dedi.

'UĞUR'UN SÖZLERİNİ PKK KULLANDI'


Atilla Uğur'un 'İngiltere aşiretlerin borçlarını ödedi' ilgili iddialarını da değerlendiren Tayyar, bu iddiaların PKK'nın arayıpta bulamadığı bir ortam yarattığı ifade etti. Tayyar, falanca aşiret şundan para aldı, falanaca aşiret bundan para aldı diyerek PKK'nın aşiretleri hain ilan ederek birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi.

İstihbaratçı albayın bu sözlerinin PKK'nın kullandığı dile getirdi.