Tarım Görevlileri Muhtarları Bilgilendirildi

Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce muhtarlara genel olarak dosya alımları ve desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım Görevlileri Muhtarları Bilgilendirildi
Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün, Dernek Başkanı Yavuz İşçioğlu, Gıda Tarım ve hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda muhtarlara, sertifikalı tohum ve hububat alımlarının 3 Ekim’de başlayacağı hatırlatıldı. Sertifikalı tohum alımlarının 31 Aralık tarihinde, hububat alımının ise 30 Nisan’da sona ereceği aktarıldı. Ayrıca yağlı tohumlar dosyalarının alımının 1 Ocak 2017’de başlayacağı ve 1 Nisan’da biteceği belirtildi. Gerçekleşen toplantıda desteklemede muhtarlara düşen sorumluluklardan bahsedildi.

“Borçlar yüzde 3’lük faizle erteleniyor”

Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, “Biz, her ay bütün konularda muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bütün köylerde tarım, hayvancılık, gıda ile ilgili bilgilendirme toplantıları devam edecek. İlçemizde Akçaköy’de, Evrensekiz’de ve Küçükkarıştıran’da çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Tarımsal alanda yüzde 30 ve üstü kaybı olan çiftçilerin başvuru yapmaları halinde borçlarının 1 yıl yüzde 3 faizle erteleniyor” dedi.

Kaynak: İHA