Sivas Esnafından Üniversite Öğrencilerine Yüzde 15 İndirim

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, üniversite öğrencilerine lokanta, kafe, pastane, kuaför ve berberlerde yüzde 15 indirim uygulanacağı bildirildi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, SESOB Başkanı Beşir Köksal, üniversiteyle işbirliği yaparak öğrencilere destek sağlandığını belirtti.

Üniversitesinin Sivas ve esnaf için çok önemli olduğunu vurgulayan Köksal, 'Üniversite yetkilileri ve oda başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde öğrencilerimizin daha çok ihtiyaçlarını karşıladıkları alanlarda yüzde 15'lik bir indirim yaparak azda olsa onlara destek olmaya gayret gösterdik. Birçoğu zor şartlarda ve imkansızlıklara rağmen üniversite eğimini tamamlamak isteyen öğrencilerimize ne yapsak azdır. Sivaslılar ve esnaf teşkilatı olarak, üniversite öğrencilerimizi seviyoruz.' ifadelerini kullandı.

Köksal, projeye destek veren Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı'ya ve indirime destek olanlara teşekkür ederek, indirim kartlarının SESOB tarafından bastırıldığını ve odalar aracılığıyla esnaflara dağıtılacağını kaydetti.

Recep Toparlı da üniversitenin şehrin kalbi ve sesi olduğunu anlattı.

Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Toparlı, şunları kaydetti:

'Öğrencimize yapılan yüzde 15'lik indirim esnafımızın kendi kesesinden üniversiteye bağış yapmasıdır. Üniversite öğrencisi gittiği yerlerde Sivası anlatacak. Bu indirimleri öğrencilerimize avantaj sağlamak üzere devam ettireceğiz. Öğrencilerimiz bu durumdan memnun olacaktır. Bu indirim kartını asan esnaflarımız, öğrencilerimize gereken ilgiyi de gösterecektir. Esnaflarımızın kazançlarından fedakarlık yapmasını Sivas'ta üniversiteyle şehir işbirliğinin ilk adımı olarak görüyoruz. Ne yapıyorsak öğrencilerimiz için yapıyoruz . Öğrencilerimize indirim yapılmasında öncülük eden Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Beşir Köksal ve oda başkanlarına teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA