Okul Çağı İşitme Sorununun Önemi

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bedi Rende, küçük yaştaki çocuklarda özellikle okul çağında olanlarda, işitme kaybı veya orta kulak iltihaplarının zaman içerisinde kronikleşebileceğini söyledi.

Okul Çağı İşitme Sorununun Önemi
Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Uzunköprü Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bedi Rende, okul çağındaki çocuklarda işitme sorununun önemine dikkat çekti.

Dr. Rende, küçük yaştaki çocuklarda özellikle okul çağında olanlarda, işitme kaybı veya orta kulak iltihaplarının zaman içerisinde kronikleşebileceğini belirterek, “Bunun çocuklar üzerindeki etkileri ise genellikle duydukları sözleri anlamama veya anlatılan konuyu odaklanamamadan kaynaklı performanslarında ve derslerinde gerilemeye zemin hazırlar. Zaman geçtikçe bu çocuklarda toplumdan uzaklaşma ve utangaç bir konuma bürünmelerine neden olur” dedi.

Uzunköprü Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bedi Rende, çocuklarda işitme sorunuyla ilgili belirtiler varsa, kendine söylenen şeylere tepki vermiyor veya ona doğru konuştuğunuzu anlıyor gibi görünmüyorsa, sözcük veya cümleleri hemen söyleyemiyorsa, okulda performansı düşük ise mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulması konusunda uyarılarda bulundu. Dr. Rende, "Aile ve öğretmenlerden istenilen çocuğun kulağı ağrıdığında, ateşi olduğunda ve duyma sorunu fark edildiğinde hemen doktora danışılmalıdır" diyerek, okul çağındaki çocuklarda işitme sorununun önemine dikkat çekti.
Kaynak: İHA