Miniklere Eğlenceli Diyabet Eğitimi

Medical Park İzmir Hastanesi, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Sağlıklı Gelecek, Bizimle Gelecek” sloganıyla yola çıkan hastane, İzmir’deki anaokullarında ‘diyabet farkındalık eğitimleri’ vermeye başladı.

Miniklere Eğlenceli Diyabet Eğitimi
Enerji tasarrufundan sokak hayvanlarının korunmasına kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Medical Park İzmir Hastanesi, sağlıklı bir gelecek için kolları sıvadı. Çağımızın en büyük hastalıklarından olan diyabetle mücadele konusunda çalışmalar yürüten hastane, bu amaçla yeni öğretim ve öğretim yılında uzman hemşire ve doktorlarıyla anaokullarında diyabet eğitimleri vermeye başladı.

Eğitimler, çocukların sıkılmadan ve eğlenerek öğrenebilmeleri için oyunlar, çizgi filmler ve maskot gösteriyle zenginleştirildi.

Oyun oynayarak öğreniyorlar

Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, “Diyabet, farkındalık düzeyi düşük ve az bilinen bir hastalık. Yaşam boyunca pek çok zorluğa neden olan bu hastalığın genç nesillere iyi şekilde anlatılması gerekiyor. Bu nedenle ’ağaç yaşken eğilir’ felsefesinden yola çıkarak bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımıza yönelik sosyal sorumluluk projesi başlattık. Onları sıkmadan eğitmeyi ve diyabet konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim dönemi boyunca İzmir’deki birçok anaokulunda eğitimci ve öğrencilerle bir araya geleceğiz. Öğretmenler ve aileler arasındaki yakın işbirliği, çocukların sağlıklarının korunması ve okuldaki hayat kalitelerinin yükseltilmesi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Beslenmenin önemi anlatılıyor

Eğitimlerde çocuklara diyabetin ne olduğu, korunma ve tedavi yolları ile doğru beslenme konularında bilgiler veriliyor. Miniklere ve ailelerine, dengeli ve sağlıklı beslenmek için et, süt ve süt ürünleri ile meyve, sebze, tahıl ve baklagil yemeleri öğütleniyor. Bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek besin maddeleri hakkında bilgiler verildiği eğitim faaliyetinde çocuklar eğlenerek öğreniyor.
Kaynak: İHA