Korkuteli'nde Sertifikalı Tohum Satışlarına Başladı

Antalya’nın Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı, sertifikalı tohum satışlarına başladı.

Korkuteli'nde Sertifikalı Tohum Satışlarına Başladı
Korkuteli Ziraat odası Başkanlığı sertifikalı tohum satışlarına başladı.

Çiftçilere sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulunan Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçilerin yeni ekim hazırlıklarına başladıklarını belirterek, çiftçilerin yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Oda olarak Sladoran arpa tohumu, Tarım 92 arpa, Kızıltan buğday, Bezostaja buğday ve Çeşit 1252 Buğday satışlarının devam ettiğini belirten Büyükçetin, “Çiftçilerimizin birçoğu yıllardır aynı tohum üzerinden ekim yapıyorlar. Buda yüksek verimi ve kaliteyi düşürüyor. Bu açıdan sertifikalı tohum ekmeleri halinde daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilirler. Bir dekar araziye çiftçi kendi tohumundan 26-27 kiloya kadar ekim yapılırken, sertifikalı hububat tohumluktan 20-22 kilo ekilmektedir” dedi.

Çiftçinin yeni ekime başlamadan önce mutlaka Ziraat Odası Mühendisleriyle fikir alış verişinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Büyükçetin, “Çiftçimiz ekim yapmadan önce mutlaka ziraat odamıza uğrayarak ziraat mühendislerimizden ekim hakkında gerekli bilgi alabilirler. Çiftçilerimizin hangi tarlaya hangi tohumu, dekar başına kaç kilo tohum atılması gerektiğini ve hangi derinlikte ekilmesi gerektiği konularına bilgi alabilirler” diye konuştu.

Kaynak: İHA