Kırklareli'ndeki FETÖ/PDY Operasyonu

Kırklareli merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, gözaltı sayısı 32'ye yükseldi.

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 32'ye yükseldi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada FETÖ/PDY adına faaliyette bulunan 32 kişiyi tespit etti.

Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve Gaziantep'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, devletin güvenliğini ve anayasal düzene karşı suçlar, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, teröre finans sağlamak' suçlamasıyla aralarında, iş adamı, doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 26 şüpheli yakalandı.

Ekiplerin diğer şüphelilerin yakalanması için sürdürdüğü çalışma doğrultusunda, kapatılan Zaman gazetesi ilçe temsilcisi, öğretmenlerden sorumlu sözde 'ilçe abisi' ve örgüt için maddi kaynak toplayan şüphelilerin de aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. Bu şekilde gözaltı sayısı 32'ye yükseldi.

Operasyonda, sözde 'ilçe abisi' olarak adlandırılan M.K'nın evinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, üyelerini kendine bağlamak için büyü yapmak amacıyla kullandığı belirtilen 'Kıtmir duası' ele geçirildiği bildirildi. Evde, ayrıca örgüt içerisinde şifre olarak kullanılan 1 dolarlık banknot da bulundu.

Diğer şüphelilerinin evlerinde yapılan aramalarda ise '1 dolarlık' banknotlar, bazı evraklar, Fetullah Gülen'e ait kitaplar ile Gülen için yazılmış dua ele geçirildi.
Kaynak: AA