Keçiören Belediyesi'nden Cerablus'a Eğitim Desteği

Keçiören Belediyesi’nin Cerablus’a yardımları sürüyor. Daha önce Cerablus’ta bir oyun parkı kuran ve Cerablusluların yaralarını sarmalarına destek olmak amacıyla bir yardım TIR’ı gönderen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu defa da bir okulun tadilatını gerçekleştirerek yardım elini uzattı.

Keçiören Belediyesi'nden Cerablus'a Eğitim Desteği
Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu Cerablus’u terör unsurlarından temizlerken, Keçiören Belediyesi de Cerablus’ta hayatın normale dönmesi için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Cerablus’taki bir okulun tadilatını üstlenen Belediye Başkanı Mustafa Ak, okulu baştan aşağı yeniledi. Okulun hem dış cephesi hem de iç mekanları boyanırken, bütün sınıflara yeni okul sıraları ve tahtaları konuldu. Okula ayrıca büro tipi masa, halıfleks ve buzdolabı yardımında bulunulurken, Mavi Kelebek Derneği de okul öğrencilerinin çanta, kalem, defter, silgi gibi kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını karşıladı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, konu ile ilgili açıklamasında, “İç savaşın olumsuz etkilerini yok etmek için daha önce Cerablus’ta bir çocuk oyun parkı kurmuştuk. Şimdi de Cerabluslu çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri için bir okulu baştan aşağı yeniledik. Cerablus’a desteğimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA