İngiltere Savunma Bakanı Fallon Arnavutluk'ta

Fallon: 'AB ordusunun oluşturulması zorunlu bir durum değil'.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Avrupa Birliği (AB) bünyesinde ordu kurulmasının zorunlu bir durum olmadığını söyledi.

Fallon, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki resmi temasları kapsamında mevkidaşı Mimi Kodheli ile görüştü.

Savunma Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fallon, ziyaret amacının yarın sona erecek 'Joint Effort-16' ortak askeri tatbikatını izlemek olduğunu belirterek, 'Bizim güçlerimiz de burada. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkmasından bağımsız olarak, NATO üyesi ülkelerin güvenliğinin bizim için esas olduğunu göstermek için buradalar.' diye konuştu.

Fallon, gazetecilerin AB bünyesinde bir ordu kurulması hakkındaki sorusuna ise 'AB ordusunun oluşturulması zorunlu bir durum değil.' yanıtını verdi.

Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli de Birleşik Krallık'ın Arnavutluk'un önemli bir partneri olduğunu vurgulayarak, 'İki ülke arasındaki işbirliği hayal dahi edilemez bir düzeye ulaştı. Bununla gurur duyuyoruz.' dedi.

NATO'nun güvenlikle ilgili her kararının yanında olacaklarını kaydeden Kodheli, 'Terörle mücadele ortak bir mücadele olacaktır. Arnavutluk'un güvenlik ve ekonomik refah üzerinde, bölgesel işbirliğini derinleştirmeye devam edeceğini mevkidaşıma da ilettim. Batı Balkan ülkelerinin AB entegrasyonuna güçlü destek sağladık.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA