İhracata Bir Adım Projesi Onaylandı

Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekicioğlu, projenin AHİKA tarafından onaylanarak desteklenmeye değer bulunduğunu açıkladı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, hazırlayarak sundukları İhracata Bir Adım Projesi'nin Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından onaylandığını kaydetti.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde ihracata yönelik olarak faaliyet göstermek isteyen firmalar için 'İhracata Bir Adım' projesini hazırladıklarını ifade etti.

Firmaların kapasitelerinin yükseltilmesi ve desteklerden faydalanmalarının amaçlandığını vurgulayan Ekicioğlu, projenin AHİKA tarafından onaylandığını ve desteklenmeye değer bulunduğunu aktardı.

Projenin Kırşehir'e büyük katkı yapacağına inandığını ifade eden Ekicioğlu, şunları kaydetti:

'Daha önce AHİKA 2014 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde yürütülen Adım Adım İhracat Projesi çerçevesinde 30 KOBİ'ye ihracat konusunda çeşitli seminerler ve eğitimler verilmişti. Bu sayede oluşturduğumuz modelin farkındalık yaratma, ihracat kapasitesi araştırma ve değerlendirme aşamalarını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Modelin son iki aşaması olan kapasite geliştirme eğitim ve uygulama danışmanlık faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla yürüteceğimiz İhracata Bir Adım Projemiz, AHİKA 2016 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde onaylanmıştır. Bu projemizle yöremizde ihracat yapan ve ihracat yapma potansiyeline sahip olan firmalarımıza yönelik olarak uygulamalı pazar araştırması desteği vereceğiz. Yani bu projeyle söz konusu firmalarımıza yönelik olarak bir nevi 'ihracat koçluğu' yapacağız.'
Kaynak: AA