Hızlı Davran, Hayatını Kurtar

Oltu TSM Personeli, Oltu Halk pazarında vatandaşlara kalp hastalıklarında fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapmak için kale yürüyüş yolunda sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı. Daha sonra sağlıklı yaşam aracından kalp damar hastalıklarıyla ilgili slayt gösterisi yapılarak broşür dağıtıldı.

Hızlı Davran, Hayatını Kurtar
Türk Kardiyoloji Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizi ülkemizde görülen ölümlerin en sık nedenlerindendir. Türkiye’de her on ölümden dördü kalp krizi nedeniyle oluşmaktadır. Kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısı belirtilerin başladığı üç-dört saat içerisinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşamadan önce gerçekleşmektedir. Halkımızın farkındalığını artırmak amacıyla iki temel hedefimiz bulunmaktadır. Toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlendirilmesinin sağlanması, Acil durumlarda 112’yi arayarak hastaneye ambulans ile gitmelerini ve uygun tedaviye erişiminin sağlanması. Kalp krizi geçiren hastalarda ölüm oranını ve kalp yetersizliğini azaltma, yaşam kalitesini artırmak amacıyla hastanın uygun tedavi erişimini artırmak ve işlemin en iyi standartlarda yapılmasını teşvik etmek için desteklerinizi ve çalışmalarımızda başarıda yanımızda yer almanızı bekliyoruz.”

Öte yandan TSM personeli, obeziteyle alakalı el broşürleri de dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi. Broşürde şişmanlıktan korunmak için şu bilgilere yer verildi:

“Boyunuza uygun ağırlığı hedefleyin, Yeterli ve dengeli beslenmeyi alışkanlık edinin, Besinlerden aldığınız enerji ve harcadığınız enerji miktarını dengeleyin, Gelişi güzel diyetler uygulamayın, bunun için mutlaka bir diyetisyenden yardım isteyin, Düzenli fiziksel aktiviteler yapın.”
Kaynak: İHA