Hayata Tutunmak İçin İkinci Şans Kardeşinden Geldi

Kars'ta, karaciğer yetmezliği nedeniyle 18 yıldır tedavi gören ve geçen yıl beklediği haber gelmesine rağmen uçak bulamadığı için naklin yapılacağı Ankara'ya gidemeyen Pınar Kadirhan ikinci bir şans yakaladı Yapılacak tahliller olumlu çıkarsa Kadirhan'a kız kardeşinden alınacak karaciğer dokusu nakledilecek.

Kars'ta, karaciğer yetmezliği nedeniyle yıllardır tedavi gören ve geçen yıl uygun organ bulunmasına rağmen uçak olmadığı için naklin yapılacağı Ankara'ya gidemeyen Pınar Kadirhan'a ikinci bir umut doğdu.

Kent merkezine bağlı Çakmak köyünde 18 yıldır karaciğer nakli olmak amacıyla bekleyen 37 yaşındaki Kadirhan, geçen yıl Ankara'da uygun organ bulunması üzerine nakil için bu kente çağrıldı ve 6 saat içinde hastanede olması istendi. Kısa süre içinde Kars'tan Başkente gidecek uçak bulamayan Kadirhan, bu şansı kullanamadı.

Buna rağmen umudunu yitirmeyen Kadirhan'a bir süre önce kız kardeşi Buket Kaya karaciğerinin bir bölümünü vermek için gönüllü oldu.

Pınar Kadirhan, gerekli tahlillerin yapılması için donör olan kardeşi Buket Kaya, babası İlyas Kadirhan ve akrabaları ile Kars Harakani Havaalanı'ndan Başkente gitti.

Sağlık Bakanlığının karaciğer nakli bekleme listesinde birinci sırada olan Pınar Kadirhan, Ankara'da yapılacak tahlillerin olumlu çıkması halinde kız kardeşi Kaya'dan nakledilecek karaciğer ile yeni bir hayata başlayacak. Aksi takdirde, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarının bağışlanmasını bekleyecek.

- 'Herkes organ bağışı konusunda duyarlı olmalı'

Havalimanında Ankara'ya hareketi öncesi gazetecilere açıklama yapan Pınar Kadirhan, kardeşi Buket Kaya'nın canlı verici olmak üzere teklifte bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kadirhan, 18 yıldır organ beklediğini dile getirerek, 'Kız kardeşimin kan grubu bana uydu, şimdi onun tahlilleri yapılacak eğer uyarsa karaciğer nakli yapılacak. Eğer ondan nakil olmazsa Türkiye'de karaciğer naklinde birinci sıradayım. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Organ nakli konusunda herkesi bağışa davet ediyorum.' dedi.

Kadirhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın tedavisi için Ankara'ya gitmesine vesile olduklarını belirterek, teşekkür etti.

Baba İlyas Kadirhan da, kızının tedavisi için 18 yıldır gösterdikleri çabaya değinerek, 'Çocuğumu bugün nakil için Ankara'ya götürüyorum. İnşallah iyi olup gelecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'dan bu konuda bizlere yardımcı olmasını bekliyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA