Foça'da 'Oto Kurtarıcı' Tartışması

Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası, odanın demirtaş listesinde olan bir oto kurtarıcının satılacağını duyurmasının ardından gelen tepkiler üzerine basın açıklaması yaparak, borçların ödenmekte zorlanıldığı bu yüzden aracın satılacağını duyurdu.

Foça'da 'Oto Kurtarıcı' Tartışması
Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası, geçtiğimiz günlerde odanın oto kurtarıcısının borçlar nedeniyle satılacağını duyurmuştu. Bu duruma ise bazı esnaflar tepki göstererek çekicinin satılmaması gerektiğini ifade etti.

Gelen tepkiler üzerine Foça Esnaf Odası Başkanı Ahmet Koldaş ve yönetim kurulu üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, aracın borçlar nedeniyle satışının yapıldığına dikkat çekilerek, "Odamıza ek gelir sağlamak amaçlı 2009 yılında satın alınan kurtarıcımız bazı sebeplerden dolayı yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerimizin uzun süre görüşmeleri doğrultusunda ortak karar ile satılmasına karar verilmiştir. Alınan bu karar öncelikle siz üyelerimize bilgilendirme mesajı ile duyurulmuştur. Ancak son günlerde karşıt görüşlü insanların basın mensuplarına vermiş olduğu yalan yanlış bilgilerden dolayı huzursuz olmakla birlikte sizleri doğru bir şekilde bilgilendirmek istemekteyiz. Göreve başladıktan sonra eski yönetime ait olan borçlar gün yüzüne çıkmıştır. Üst Kuruluşumuz olan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne her yıl ödenmekte olan Katılım ve Eğitim Payı ise 2008-2014 yılları arasında ödenmediği, bu sebeplerden dolayı 2014 yılı itibariyle her 3 ayda 5 bin 388,50 TL yapılandırma borcu ödenmektedir. Odamıza siz Foça esnafı ve halkı için eski yönetim tarafından satın alınan kurtarıcının ise 2009 yılından kalan 2 bin 500 TL borcu bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz ’Oto Kurtarıcı Hizmetleri’ esnasında bazı esnaflarımızdan ise ücret tahsil edilememekle birlikte 3 bin - 4 bin TL arasında alacağımızda bulunmaktadır. Tarafımızca yapılan hesaplar doğrultusunda 2014-2016 yılları arasında (31 bin 458 TL gelir, 115 bin 865 TL gider) oto kurtarıcının araç sigortası, benzin, tamir ücreti, şoför maaş ve sigortasını karşılamadığını yönetim kurulumuz tarafından karar vermiş bulunmaktayız."
Kaynak: İHA