Fatma Güldemet Sarı, ATODER'in Konuğu

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneğini (ATODER) ziyaret etti. Sarı, “Çalışmalarıyla kan hastalıklarının önlenmesine önemli katkısı bulunan ATODER’in her zaman yanında olacağız” mesajı verdi.

Fatma Güldemet Sarı, ATODER'in Konuğu
64’üncü Hükümet’in Çevre ve Şehircilik Bakanı ve 25 ve 26’ncı Dönem Adana Milletvekili olan Fatma Güldemet Sarı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, ATODER’i ziyaret etti. Dernekte hazır bulunan hasta ve hasta yakınlarının sorunlarını dinleyen Sarı, ATODER Başkanı Ali Kılıç’tan hastalık hakkında detaylı bilgi aldı.

ATODER Başkanı Ali Kılıç, 2017 yılının Mayıs ayında ikincisi düzenlenecek olan Kan Film Festivali’nin bu sefer uluslararası olacağını, etkinlik kapsamında Kıbrıs, Azerbaycan, Hollanda, Almanya ve farklı ülkelerden katılımcıların Adana’ya geleceğini söyledi.

Kılıç, Fatma Güldemet Sarı’dan kan bağışının önemi ve bu hastalıkların sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen bu festival için destek istedi.

Sarı ise sağlık alanında mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu olan ATODER’in her zaman destekçileri olacaklarını, bu hastalıklarla mücadelenin ve kan bağışının çok önemli olduğunu vurguladı. Sarı, “Türk Kızılayı vasıtasıyla kan bağışı yaparak bir insana umut olunmalı, can olunmalı” dedi.

Ziyarette hazır bulunan ATODER’in yabancı konuklarından Azerbaycanlı Suada Huseynzadeh, Adana’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Huseynzadeh, “Burada talasemili çocuklara destek olmak ve yeni hasta doğumunu önlemek amacıyla ATODER’le birlikte hareket ettik. Azerbaycan’da da görülen bu hastalıktan dolayı konuya uzak değiliz. Toplumun bilinçli olması adına çalışmalar devam etmeli” ifadelerini kullandı.

ATODER Başkanı Ali Kılıç, yaptığı açıklamada, Talasemi hastalarıyla ilgilenmek ve projelerde görev almak üzere önümüzdeki hafta Polonya’dan iki gönüllünün Adana’ya geleceğini de ifade etti.

“Gelecek olan misafirlerimiz 6 ay boyunca derneğimizde misafirimiz olacak” diyen Kılıç bu projenin Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans tarafından desteklendiğini bildirdi.
Kaynak: İHA