EXPO 2016'Da 'İtalya Milli Günü' Kutlandı

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya sergi alanında, 'İtalya Milli Günü' kutlaması yapıldı.

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından İtalya, sergi alanında 'Milli Günü'nü kutladı.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Genel Müdürü ve CEO'su Piergiorgio Borgogelli'nin ev sahipliğinde düzenlenen kutlamaya, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Salim Esenli, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Genel Sekreter Fırat Işık, İtalyan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto ve davetliler katıldı.

EXPO 2016 Antalya'da, 'İtalya Çiçek Açıyor' sloganıyla bahçe kuran İtalya'nın, Küçük Amfi Tiyatro'daki 'Milli Gün' kutlamasında, İtalyan Pavyonu'nu, kültürlerini ve yöresel lezzetlerini tanıtan sunum gerçekleştirildi.

Büyükelçi Esenli, yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görevlendirmesiyle törende bulunduğunu belirterek, İtalya ile Türkiye'nin ikili ilişkilerinin köklü ve tarihi olduğunu söyledi.

'Kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkilerimiz her geçen gün istikrarlı bir şekilde gelişmektedir. İki ülke halkları arasında derin bir dostluk duygusu ilişkilerimizin temel taşını oluşturmaktadır.' diyen Murat Salim Esenli, Milano EXPO'sunun çeşitli düzeylerde sık sık ziyaret edildiğini ve İtalyan dostlarının tecrübelerinden istifade ettiklerini belirtti.

Scalfarotto da 'Türkiye ile İtalya'nın ilişkileri antiktir ve derinlere ulaşır. İki ülke arasındaki ilişkiler ticaretle güçlenmiştir, kültürel yönden de gelişme sağlamıştır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kokteyle geçildi.
Kaynak: AA