Edirne'de Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, kentteki bir otelde tertiplenen toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin insanın ve toplumun kalkınmasını hedefleyen, sürekliliği esas alan bir süreç olduğunu belirtti.

Bireylerin hayatlarının her anında eğitim kurumlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu aktaran Özcan, şunları kaydetti:

'Yaygın eğitim kurumlarımız, örgün eğitim sisteminden ayrılmış bireylere ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel çalışmalarda öncülük etmektedir. Teknolojinin sınır tanımadığı çağımızda eğitim için yaş ve mekan şartları önemini yitirmiştir. Bu nedenle ülkemizde artık yaygın eğitim kurumları da en az örgün eğitim kurumları kadar işlevsel hale gelmiştir. Hatta örgün eğitime dahil öğrencilerimizin de hayat boyu öğrenmenin bazı alanlarına dahil olduğunu düşünürsek ülkemizin tüm bireyleri hayat boyu öğrenmenin kapsama alanındadır. Sürekli değişen ve yenilenen teknolojinin imkanlarıyla eğitim, günümüzde avuçlarımızın içine sığdırdığı dünyayı, parmaklarımızın ucuyla idare edebileceğimiz güce ulaşmıştır ancak insana dokunan ve iletişime dönüşen etkinlikler, bizleri idealize ettiğimiz hayatın merkezinde tutacaktır.'

Özcan, hayat boyu öğrenme kapsamında amacın farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak, bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Toplantıya projede görevli öğretmen Ömer Yusuf Şekerci, Edirne merkez ve ilçelerindeki rehberlik ve araştırma merkezleri, halk eğitim merkezleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinden ilgili katılımcılarla paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA