Büyükşehir DESKİ Hizmette Daha Güçlü

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, 5 milyon lira yatırımla 7 yeni aracı daha kattı.

Büyükşehir DESKİ Hizmette Daha Güçlü
3 hafta önce 7 milyon lira değerindeki 20 yeni aracı bünyesine katan Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, 7 yeni aracı daha filosuna aldı. Araçların hizmete girmesi dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda tanıtım töreni düzenlendi.

Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada, “Denizlimiz, büyükşehir olduğu günden bu yana kadar ilk yapılanmasını DESKİ ile gerçekleştirdi. Daha önce merkeze hizmet ederken bugün 19 ilçemize hizmet eder hale geldik. Kurulduğumuzda kıt kaynaklarımız ve az miktardaki araçlarımızla vatandaşlarımızın taleplerine koşmaya çalıştık. Arkadaşlarımızın gayreti ile mesai mevhumu tanımadan, araç eksiğimizi daha fazla çalışarak kapatmaya çalıştık. Sonrasında ise bugüne kadar ihtiyaca göre birçok araç alımı yaptık” dedi.

“Büyükşehir, fersah fersah önde”

Vatandaşların sıkıntılarına çare olacak 7 araç alımı daha gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Zolan, “Araçlarımız vatandaşlarımız talep ettiğinde anında yanlarında olacak. Bu noktada Büyükşehir DESKİ, yeni kurulan büyükşehirler içinde fersah fersah öndedir. Yapmış olduğumuz hizmetler günü değil 100-150 yılı kurtarmak adınadır. Sadece 2016-2017 eylem planında toplam 2500 kilometre hat döşeyeceğiz. Yani buradan Almanya’ya kadar uzanan bir mesafe” diye konuştu.

Maliyet 5 milyon lira

Yeni alınan 7 araçla ilgili bilgiler veren Başkan Zolan şunları söyledi: “5 kanal açma aracımız 230 Bar gibi yüksek basınç ile açılmayacak kanal bırakmayacak. Diğer 2 kanal açma ve temizleme aracımız ise 600 Bar’a çıkabilen yüksek basınca sahip. Bu 2 aracımız, temizlediği malzemeyi çekerek 8 tonluk deposuna alacak. 4 tonluk suyuyla basınç sağlayarak temizlik yapacak. 5 kanal açma aracımız ise sadece kanal açmayacak; motopomp, vidanjör gibi görevleri de ifa edecek. Toplam maliyeti 5 milyon lira olan çok fonksiyonlu 7 aracımızla, inşallah vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet vereceğiz.”

Dünya kenti Denizli

Büyükşehir DESKİ bünyesine yeni araçların alınmaya devam edeceğinin müjdesini veren Başkan Zolan, “Büyükşehir DESKİ, araç filosuyla Türkiye’yi de aşarak dünyanın en gelişmiş şehirlerinde hangi araçlar kullanılıyorsa o araçları kullanır hale geliyor. Bizim hedefimiz dünyanın en üst seviyesindeki belediye, vatandaşlarına hangi standartta hizmet ediyorsa, vatandaşlarımıza aynı kalitede hizmet etmektir. İnşallah o amacımıza kısa zamanda ulaşacağız. Denizli’nin o şehirlerden hiçbir eksiği kalmayacak. Dünya kenti olma yolundaki en güçlü adımları hep birlikte atacağız. Araçlarımız hayırlı olsun” dedi.

Başkan Osman Zolan’ın konuşmasının ardından araçların yeni hizmete girmesi dolayısıyla Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör eşliğinde dua edildi. Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler araçları inceledi.
Kaynak: İHA