Bodrum'da Türk Filmleri Haftası Başladı

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Türk Filmleri Haftası, Bodrum’da başladı.

Bodrum'da Türk Filmleri Haftası Başladı
Her yıl Eylül ayının son haftasında Bodrum’da düzenlenen Türk Filmleri Haftası’nın 6’ıncısı Kız Kaçıran film gösterisi ile başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle başlayan ve Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği, SİSAY katkılarıyla düzenlenen etkinlik ilk olarak Yunanistan’ın Kos adasında gerçekleşti. Kos adasında düzenlenen etkinliğin ardından Bodrum Kalesinde devam eden etkinliğe çok sayıda sinemasever katıldı.

Kız Kaçıran filminin oynatıldığı Bodrum kalesi Kuzey Hendeğinde sinemaseverler filmin oyuncuları ve yönetmenleriyle filmi izleme şansı buldu. Film gösterimi öncesinde filmin başrol oyuncuları Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, sinemaseverlerle söyleşi yaparak vatandaşların sorularını yanıtladı.

Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliklerinin 6’ıncısını başlattıklarını belirterek “Gösterimi yapılacak filmler sayesinde yönetmen ve oyuncuların sinema sevenlerle buluşturulacak. Etkinliğimizin son gününde Işıl Yücesoy, Perihan Savaş,Halil Ergün gibi usta sanatçılarında katılacağı bir ödül gecesi düzenleyeceğiz”dedi.

İzleyicilerin sorularının yanıtlayan filmin başrol oyuncuları Atıf Emir Benderlioğlu şöyle dedi: "Filmde garip bir kaçırma olayıyla karşı karşıya kalacaksınız. Kız kaçırma olayı aşkla alakalı bir ümitsizliği anlatıyor. Artık başka çarenin kalmadığı noktada cereyan eden bir olay. Aslında bizim filimimize bu anlamda bir aşk filmi diyebiliriz."ifadelerini kullandı.

Diğer bir oyuncu Ceren Benderlioğlu ise, izleyicilere filmin son 45 dakikasında ciddi anlamda gülme garantisi vererek; "Bir kere uzun boyuyla, yakışıklılığıyla, düşüncelerini sonuna kadar savunan ve görüşleri olan bir sanatçı olarak saygı duyuyorum. Böyle çınarları kaybediyoruz son zamanlarda. İnşallah yaşayanların değerlerini biliriz ve onlar gözü yaşlı gitmezler" dedi.

Kaynak: İHA