Bir Yıldır Su Sorunu Yaşayan Ailenin Problemi Çözüldü

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi Yıldız Mahallesinde 1 yıldır su olmayan ailenin su hasretine son verdi. MASKİ başlatacağı çalışma ile bir yıla yakın zamandır kovalar ile taşıyarak su ihtiyaçlarını gideren Yıldız ailesinin çilesini ortadan kaldırdı.

Bir Yıldır Su Sorunu Yaşayan Ailenin Problemi Çözüldü
MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi’ye bağlı Yıldız Mahallesi Enesler Sokak’ta ikamet eden Yıldız Ailesini suya kavuşturdu. Akrabaları ile aynı avlu içerisinde tek bir su aboneliği olan şebekeden su ihtiyaçlarını gideren Yıldız ailesi, yaklaşık bir yıl öncesinde akrabaları ile yaşadıkları tartışmadan sonra su sıkıntısı yaşamaya başladılar. MASKİ Genel Müdürlüğü, maddi durumlarından dolayı su aboneliği için başvuru yapamayan ailenin yaşadığı durumu haber alır almaz duruma müdahale etti. Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz, Selendi MASKİ Sorumlusu Uğur Akıncı ile birlikte ailenin yaşadığı adrese giderek ailenin derdini dinledi. Ailenin yaşadığı sıkıntıyı öğrenen Daire Başkanı Sevinç Deniz, abone işlemlerinin MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını ve ailenin yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Deniz “MASKİ olarak ailemizin sorunu gidermek için içme suyu şebeke hattı döşemesi yapıldıktan sonra su aboneliğini başlattık. Ailemizin her türlü yardım alabilmesi içinde gerekli yerlerle görüşmeler içinde yardımcı olacağız”dedi.

Allah razı olsun”

Geçimlerini günlük işlere giderek sağlayan 1 çocuk annesi Sebile Yıldız, “Eşimin akrabaları ile aynı avlu içerisinde yaşıyoruz. Su aboneliği, eşimin abisinin üzerine. 1 yıl önce yaşadığımız tartışmadan sonra bize su vermemeye başladılar. Eşim rahatsız olduğu için çalışamıyor. Bende günlük işlere giderek ekmek paramızı kazanıyorum. Maddi durumumuz yetersiz olduğu içinde abone başvurusu yapamadık. Su ihtiyacımızı kovalarla taşıyarak giderebiliyorduk. Kömürümüzü Büyükşehir Belediyemiz yolluyor. Hem suyumuz için hem de Büyükşehir Belediyemizin yardımları için Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: İHA