'Bilim Köyde, Şehirde, Her Yerde'

Kemalpaşa Belediyesi öncülüğünde, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'Bilim köyde, şehirde, her yerde' konulu bilim şenliği başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ortaöğretim ve lise çağındaki çocuk ve gençlerin bilime olan ilgisinin artırılması amacıyla hayata geçirilen projenin, 30 Eyül 2016 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamındaki proje, Kemalpaşa’da düzenlenen törenle başladı.

Öğrenci ve veliler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, Türkiye’nin bilimsel çalışmalarda dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldiğini söyledi.

Şenliğin Kemalpaşa’nın farklı noktalarında devam edeceğini belirten Yılmaz, 'Bilim şenlikleri, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan ve toplumun her kesiminden insanları bilimle buluşturan öğrenme metotlarından birisidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı ise bu metotların ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda yapılan şenlikle, fiziksel ve kimyasal etkinliklerin yanı sıra zeka oyunlarının, gök yüzü gözlemlerinin ve robot teknolojilerinin de yer aldığı 30’dan fazla atölye çalışması sergilenecek.' diye konuştu.

Atölye çalışmalarıyla bilimsel bilgi noktasında farkındalık sağlanması amaçlanan şenlikte, açık hava basıncından radyasyona, bilimin temel kanunlarından kök hücrelere kadar geniş bir yelpazede çalışmalar ve sunumlar yer alacak.

Kaynak: AA