Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Yerel Seçimler Mart Ayı Yerine Eylül Veya Ekim Aylarında Yapılmalı

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yerel seçimlerin Mart ayı yerine Eylül veya Ekim aylarında yapılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Yerel Seçimler Mart Ayı Yerine Eylül Veya Ekim Aylarında Yapılmalı
Başkan Saraçoğlu, görev süresinde 30 ayını doldurması sebebiyle, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Galip Gültekin, Fatih Kölgeli ve Murat Arık’ın da hazır bulunduğu geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarına hayata geçirilen tüm projeleri ayrıntılı olarak anlatan Saraçoğlu, belediyenin 2017 bütçesinin 300 milyon TL’yi geçmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Başkan Saraçoğlu, belediyenin 2015 yılı bütçesinin 269 milyon TL olduğunu anımsattı.

Uyumlu bir ekiple halka hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Kamil Saraçoğlu, "Yerel seçimlerin Mart ayında yapılması, seçilen başkan için neredeyse ’1 yılı kayıp’ anlamına geliyor. Çünkü o yılın bütçesini görevi devreden başkan hazırlıyor ve başlatılan projelerin devam etmesi gerekiyor. Durum böyle olunca yeni gelen başkan ve ekibi, projeleri hemen uygulamaya koyamıyor.Bence yerel seçimler Mart ayı yerine Eylül veya Ekim ayında yapılmalı.Böyle olursa yeni göreve gelen başkan ve ekibi hem kendi bütçesini yapar, hem de yeni projelerini kendi oluşturduğu bütçe ile hayata geçirir" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA