Bartın Üniversitesin'den Uyum Etkinliği

Bartın Üniversitesi yeni başlayan 4 bin 444 öğrencisine verdiği ‘Uyum Eğitimleri’yle 2016-2017 akademik yılına ’’merhaba’’ dedi.

Bartın Üniversitesin'den Uyum Etkinliği
Bartın Üniversitesinin 7 fakültesi, 3 yüksekokulunda yeni başlayan 4 bin 444 öğrenciye, üniversite ve şehre uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için “Uyum Etkinlikleri” düzenledi.

Her gün bir fakültenin yeni başlayan öğrencilerine yönelik yapılan tanıtımlar Eğitim Fakültesi öğrencileriyle başladı.

Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliklerde ilk olarak “Kuruluşundan Bugüne Bartın Üniversitesi” filmi izlendi.

Üniversite ve şehrin olanakları tanıtıldı

Ardından öğrencilere Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu tarafından şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi.

Şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına değinen Kasapoğlu, öğrencilere görmeleri gereken tarihi-turistik yerleri tanıttı. Ayrıca Kasapoğlu, Bartın kültürel tarihinde önemli yeri olan Bartın Orta Mektebi ile Hasan Bayrı ile Rıza Polat Akkoyunlu gibi şairlere de değindi. Etkinlikte, Üniversitenin kuruluşundan akademik yapılanmasına, kampüslerden üniversite olanaklarına kadar birçok bilgiyi de paylaşarak, üniversitenin yurtdışı olanaklarını aktarıldı.

“50 bin kitap öğrencilerimizin hizmetinde”

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl tarafından yapılan konuşmada ise öğrenciler kütüphane arşivindeki basılı materyallere ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler aktarıldı. Göl, “Öğrencilerimiz ve diğer araştırmacılar Üniversitemizin Ağdacı ve Kutlubey Kampüsündeki Kütüphanesinde 50 bin kitap, 426 süreli yayın, 22 veri tabanı, 8 bin 281 elektronik kitap, bin 851 basılı tez ve diğer materyallerden faydalanabilirler.” dedi.

Daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci ile öğretim elemanları tarafından yeni gelen öğrencilere fakültelerinin eğitim ve öğretim olanakları anlatıldı.
Kaynak: İHA