Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğrencisi Bulgaristan'dan Birincilikle Döndü

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı 5. sınıf öğrencisi Mert Hakan Şeker, Bulgaristan’ın Albena şehrinde düzenlenen ‘’Heirs of Orpheus’’ adlı uluslararası müzik yarışmasının solo piyano/10 yaş kategorisinde birinci oldu.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğrencisi Bulgaristan'dan Birincilikle Döndü
Solo ve düo enstrümanlar, oda müziği, kompozisyon ve şan gibi farklı kategorileri bulunan yarışmanın piyano kategorisinde jüri üyeleri; Prof. Tomislav Nedelkovic-Baynov, Prof. Tamara Poddubnaya, Prof. Georgi Spasov ve aynı zamanda yarışmanın sanat direktörü olan Bogomil Bonev yaptı.

Piyanoya, bir şan hocasının vesilesiyle başlayan Mert Hakan Şeker, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanarak Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Serla Balkarlı’nın sınıfında profesyonel müzik hayatına başladı.

“Sanat eğitiminden iyi bir ürün çıkmasının en önemli unsuru, usta ve çırağın iyi bir ekip oluşturabilmesidir. Bu bağlamda Hakan ile iki yıl önce birlikte çıktığımız yolda güzel başarılar elde ettik. Piyanoyu bu kadar çok sevmesi ve ona gönülden bağlı olması da başarılarıyla gurur duymamızı sağlıyor’’ diyen Prof. Balkarlı, Mert Hakan Şeker’in geleceğinden çok ümitli olduğunu belirterek Şeker’i, Türkiye ve sanat adına çok değerli işler yapacak bir sanatçı adayı ve öğrenci olarak gördüğünü vurguladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen 11. Uluslararası Pera Piyano Yarışması 8-10 yaş kategorisinde de ikincilik ödülü alan Şeker, bu yarışma sonrası New York Long Island Üniversitesi Piyano Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Bulgaristan’daki yarışmanın jüri üyelerinden biri olan Prof. Tamara Poddubnaya’nın çalıştayında pek çok övgü aldı. Bulgaristan’daki yarışma jürisi Hakan Şeker’e Tenerife/İspanya, Bursa/Türkiye, Baden Württenberg/Almanya’da yapılacak olan uluslararası piyano yarışmalarına özel katılım davetiyesi verdi.
Kaynak: İHA