Almanya'daki Faslı Kaçak Göçmenlerin Durumu

Fas, Almanya'ya kaçak yollardan giren vatandaşlarının sınır dışı edilme işlemlerinin hızlandırılmasını istiyor.

Fas'ın, Almanya'ya kaçak yollardan giren vatandaşlarının kimliklerinin tespit edilmesi ve sınır dışı edilmeleri işlemlerinin hızlandırılmasını istediği ve bu konuda kararlı olduğu bildirildi.

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, Kraliyet Divanından yapılan açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, görüşmede yasa dışı göç meselesinin ele alındığı ve Kral 6. Muhammed'in ülkesinin söz konusu 'göç akınları meselesinde rasyonalist ve yol gösterici bir tutum sergileyeceğini' vurguladığı ifade edildi.

İçişleri Bakanı Muhammed Hasad ile bakanlıktan uzman bir heyetin, Almanya'ya kaçak yollardan giren Fas vatandaşlarının kimliklerinin tespit edilmesi ve sınır dışı edilmeleri işlemlerinin hızlandırılması için bu ülkeyi ziyaret edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Merkel'in, 6. Muhammed'in gelecek yılın başında ülkeye resmi ziyaret davetini kabul ettiği belirtildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, ülkede Temmuz 2015'te 368 olan Faslı kaçak göçmen sayısı 2016 yılının başında 2 bin 896'ya yükseldi.
Kaynak: AA