Alaplı Da İtfaiye Haftası Kutlandı

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle yangın ve kazalarda kullanılan araç-gereç standı ve resim sergisi açtı.

Alaplı Da İtfaiye Haftası Kutlandı
Alaplı İtfaiye Müdürlüğün’de açılan sergiyi Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin gezerek itfaiye personeliyle birlikte pasta kesti. Tek tek itfaiye personelini kutlayan Başkan Tekin daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin burada yaptığı açıklama da, “Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden itfaiye teşkilatımız, bu görevlerini yerine getirirken hayatlarını hiçe sayarak, canla başla çalışmaktadırlar. İtfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan zor ve meşakkatli bir meslektir" dedi.

İtfaiye çalışanlarının her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini yerine getirdiğini söyleyen Tekin, "Bu vesile ile yangın ve doğal afetle mücadelede yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet dilerken, Belediyemiz İtfaiye Teşkilatı mensuplarımızın ve ülkemizin her köşesinde, her zaman görevinin başında olan itfaiyeci kardeşlerimizin İtfaiye Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın yaptığı açıklamada, "İtfaiye Haftası kapsamında itfaiye müdürlüğü binasında açılan resim sergisi ve tanıtım standımızda tüm ekipmanlarımız sergilenmektedir. Tüm halkımız davetlidir. Alaplı itfaiyesi olarak bölgemizde 52 köy,1 belde, 10 fabrika olmak üzere toplam 60 bin kişilik nüfusa hitap etmekteyiz. Kdz. Ereğli’nin bazı köyleri ve plajlar ve Merve altı bölgesi Akçakoca’nın bazı bölgelerinin bizlere yakın olması nedeniyle ihbarlar bize düşmektedir. Bu sebeple müdahaleye geç kalınmaması için bu bölgelerdeki ilk müdahaleyi teşkilatımız yapmaktadır. İtfaiye haftası kutlamaları kapsamında itfaiye müdürlüğü binamızda bölgemizde bir ilk olan resim sergisi ve ayrıca itfaiye ekipmanları tanıtım standı tüm halkımızın ziyaretine açılmıştır. Tüm halkımızı sergimize ve standımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA