Adıyaman'ın Tarihi Ve Turistik Mekanları Teknolojiye Uyum Sağlıyor

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekanlarının ‘Adıyaman Mobil Gezi Rehberi’ ile daha sanal ortamda kullanılacağını kaydetti.

Adıyaman'ın Tarihi Ve Turistik Mekanları Teknolojiye Uyum Sağlıyor
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Adıyaman Mobil Gezi Rehberi’ ile teknoloji yoğunluklu ziyaretçiler, Adıyaman’ı daha iyi tanıyacak.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, “özellikle teknolojiyi yoğun olarak kullanan insanların günümüz ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılmış bir projedir. Proje doğrudan faaliyet desteği kapsamında sunuldu ve desteklenmeye değer bulundu. Projenin birkaç alt bileşeni var.

Bunlardan birincisi, özellikle bölgeye gelen insanların tarihi eserlere, turistik değerlere ulaşmak konusundaki sıkıntıyı giderebilecek bir özelliğe sahip bir navigasyon hizmeti verilecek.

İkincisi, Perre Antik Kent, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Yeni Kale, Arsemia ve Nemrut Dağı’nın 360 derecelik sanal gezi çekimleri yapılacak. İnternet üzerinden, cep telefonlarına indirilebilecek.

Üçüncüsü ise, Nemrut Dağı destinasyonu üzerinde yer alan tarihi değerlerimizin, bilgilendirme konusundaki eksikliklerini gidermeye yönelik bir çalışmadır. Yeni akıllı telefon kullanımından sonra bir çok telefonun karekot özelliği var. Bu tarihi eserlerin yanına yerleştireceğimiz karakotlarla o eserlerle ilgili ziyaretçiler İngilizce ve Türkçe bilgi sahibi olacak.

Son olarak da, Adıyaman’da ne yenilir, ne içilir, nereden ne alınır, yemeklerimiz, konaklama yerlerimiz, seyahat acentelerimiz, Adıyaman’ın otogar ve havaalanının yerini bildiren yerleri bulunacak. Hem enformasyon hizmetleri sağlanacak, hem de görsel ve gezisel olarak. Muhtemelen iki ay içerisinde bitireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA