7. Akdeniz Turizm Forumu

İçel'in ev sahipliğinde düzenlenen forum, fotoğraf sergisi açılışıyla başladı.

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından iki yılda bir düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu'nun yedincisi (MEDITOUR 2016), İçel'in ev sahipliğinde başladı.

'Akdeniz'in Yükselen Destinasyonları ve Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz' sloganıyla düzenlenen etkinliğin başlangıcı, İçel Marinada fotoğraf sanatçısı Lütfi Altunsu'nun kuş, gazeteciler Mustafa Ercan'ın kelebek ve Mehmet Miras'ın caretta caretta temalı fotoğraflarının bulunduğu serginin açılışıyla yapıldı.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, sergide yaptığı konuşmada, yarın yapılacak resmi açılış töreni öncesi sanatsal bir etkinlikle 7. Akdeniz Turizm Forumu'na başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sergide doğadan esintilerin yer aldığını ifade etti.

İçel'in doğası ve güzelliklerini konukların beğenisine sunduklarını vurgulayan Aşut, emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da İçel'in çok önemli bir turizm merkezi olduğunun altını çizerek, bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.

Forum boyunca misafirlerin kentin birbirinden güzel değerlerini tanıma şansı bulacağını kaydeden Kocamaz, çeşitli coğrafyalarda ölümlerin hakim olduğu bir dönemdi bu tarz bir araya gelişlerin iyi bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Altunsu, Ercan ve Miras'a plaket verip, sergiyi gezdi.

Sergide fotoğrafları bulunan Mustafa Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıllık çalışma sonucunda çektiği kelebeklerden oluşan 20 fotoğrafının beğeniye sunulduğunu belirterek, İçel'in doğal zenginliğini ve güzelliğini yansıtmaya çalıştığını, bu canlıyı fotoğraflamanın zor ama bir o kadar da keyifli olduğunu ifade etti.

Törene İçel Valisi Özdemir Çakacak, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile davetliler katıldı.

Yarın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla resmi açılış töreni yapılacak 7. Akdeniz Turizm Forumu, Tarsus ilçesindeki St. Paul Kilisesi'nde 30 Eylül Cuma günü MEDITOUR 2016 deklarasyonunun okunmasıyla sona erecek.
Kaynak: AA