5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na Doğru

9 Ekim Pazar günü koşulacak yarı maraton için şu ana kadar farklı ülkelerden 905 atlet başvuru yaptı.

Kocaeli'de Darıca Belediyesi tarafından 9 Ekim'de düzenlenecek 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na katılmak için farklı ülkelerden başvuru yapan atlet sayısı 905'e ulaştı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Ankara'daki terör saldırısı dolayısıyla iptal edilen 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun kayıtlarının başladığı belirtildi.

Aynı gün halk koşusu da düzenleneceği ifade edilen açıklamada, kayıt için ilçenin çeşitli mevkilerinde stantlar kurulduğu kaydedildi.

Halk koşusunda tüm katılımcılara tişört ve günün anısına madalya verileceği dile getirilerek, dereceye girenlere de nakdi ödüller dağıtılacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, vatandaşları maratona beklediğini belirterek, kendisinin halk koşusuna '2023' numarayla kayıt yaptırdığını ifade etti.

Bu yıl 'Millet Koşuyor, Türkiye Buluşuyor' temasıyla organizasyonu düzenlediklerini anlatan Karabacak, sporun dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.
Kaynak: AA