18 Yıldır Organ Nakli Bekliyor

Kars’ın Çakmak köyünde yaşayan ve 18 yıldır karaciğer nakli bekleyen genç kıza son umut kız kardeşi oldu.

18 Yıldır Organ Nakli Bekliyor
Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kars ziyaretlerinde gazetecilerin gündeme getirdiği Pınar Kadirhan, Bakan Recep Akdağ’ın talimatlarıyla takibe alındı. Organ nakli bekleyenler sıralamasında 1’inci sırada bulunan Pınar Kadirhan’a eğer kız kardeşinin dokuları uyarsa organ nakli yapılacak. 18 yıldır karaciğer nakli bekleyen Kadirhan, bugün babası İlyas Kadirhan ile birlikte Harakani Havaalanı’na geldi. Çok heyecanlı olduğu görülen Pınar Kadirhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada bütün insanları organ nakli konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Kız kardeşinin dokuları uyarsa organ nakli yapılacak

Ankara’ya organ nakli için gittiğini ifade eden Pınar Kadirhan, “Umutluyum, kız kardeşimin kan grubu bana uydu. Şimdi onun tahlilleri yapılacak. Eğer onunki olursa ondan karaciğer nakli yapılacak. Onun karaciğeri uymazsa ilk birinci sıradayım. Herkesin bu konuda duyarlı olmalı, 18 yıldır bekliyorum. Lütfen organ nakli konusunda herkesi bağışa davet ediyorum” dedi.

Pınar Kadirhan, organ naklinin bir an evvel yapılması için gerekli yerlere talimat veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Adnan Bozyel’e teşekkür etti.

Türkiye’de binlerce hastanın organ nakli beklediğini belirten Pınar Kadirhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın da organ nakli konusunda çağrı yapmalarını istedi. Kadirhan, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Diyanet İşleri Başkanı organ naklinin günah olmadığını, bir hayat kurtarmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu söylerlerse bu dünyada bir çığır açacaktır” şeklinde konuştu.

Bir süre gazetecilerle sohbet eden Pınar Kadirhan, daha sonra Ankara’ya gitti. Kadirhan, havaalanı girişinde gazetecilere el salladı. Pınar Kadirhan’a, yapılan kontroller sonrasında uyum sağlanırsa kız kardeşinin karaciğerinden nakil yapılacak.
Kaynak: İHA