10 Yaşındaki Konservatuvar Öğrencisinden Uluslararası Başarı

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı 5. sınıf öğrencisi Şeker, Bulgaristan'ın Albena kentinde düzenlenen uluslararası müzik yarışmasında alanında birinci oldu

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı 5. sınıf öğrencisi Mert Hakan Şeker, Bulgaristan'ın Albena kentinde düzenlenen ''Heirs of Orpheus'' adlı uluslararası müzik yarışmasının solo piyano 10 yaş kategorisinde birinciliği elde etti.

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, solo ve düo enstrümanlar, oda müziği, kompozisyon ve şan gibi farklı kategorileri bulunan yarışmanın piyano kategorisinde jüri üyeliğini, Prof. Dr. Tomislav Nedelkovic-Baynov, Prof. Dr. Tamara Poddubnaya, Prof. Dr. Georgi Spasov ve aynı zamanda yarışmanın sanat direktörü Bogomil Bonev yaptı.

İstanbul'da mayıs ayında düzenlenen 11. Uluslararası Pera Piyano Yarışması 8-10 yaş kategorisinde de ikinci olan Şeker, bu yarışma sonrası New York Long Island Üniversitesi Piyano Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Bulgaristan'daki yarışmanın jüri üyelerinden Prof. Dr. Tamara Poddubnaya'nın çalıştayında övgü aldı.

Bulgaristan'daki yarışma jürisi Şeker'e, İspanya, Türkiye ve Almanya'da yapılacak uluslararası piyano yarışmalarına özel katılım davetiyesi verdi.

AÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Serla Balkarlı, Şeker ile 2 yıl önce çıktıkları yolda güzel başarılar elde ettiklerini belirterek, 'Piyanoyu bu kadar çok sevmesi ve ona gönülden bağlı olması da başarılarıyla gurur duymamızı sağlıyor. Mert Hakan Şeker'in geleceğinden çok ümitliyiz. Türkiye ve sanat adına çok değerli işler yapacak bir sanatçı adayı ve öğrenci olarak görüyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA