Turşuluklar Tezgahlardaki Yerini Aldı

Malatya’da, sonbahar mevsimiyle birlikte, turşuluk ürünler pazar tezgahlarındaki yerini aldı.

Turşuluklar Tezgahlardaki Yerini Aldı
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan ve Türk mutfağında bir gelenek haline gelen turşunun yapımı için vatandaşlar pazara akın ederken, pazar esnafı da vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kornişondan bibere, domatesten eriğe kadar içine birçok sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde edilen turşunun özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde daha çok tüketildiğini ifade eden esnaflar, sonbahar mevsimine girilmesiyle beraber vatandaşların turşuluklara ilgi göstermeye başladığını söyledi.



Fiyatların havaların soğumasıyla beraber daha da artacağını söyleyen esnaf Tayfun Yılmaz, “Turşuluk ürünlerden acurun fiyatı 2,5 TL, kornişonun fiyatı 3 TL, domatesin fiyatı 2,5 TL, havucun fiyatı ise 2 TL. Havalar soğuyunca fiyatlar daha da artabilir. Vatandaşlarımız bu konuda ellerini çabuk tutsunlar” diye konuştu.

Malatya’da vatandaşların turşu yaparken en çok tercih ettiği sebzenin acur olduğunu kaydeden Yılmaz, batı bölgesindeki illerde ise en çok kornişonun tercih edildiğini dile getirdi.

Turşulukların fiyatlarının şu anda normal olduğunu kaydeden esnaf Cemal Ucun ise evde yapılan turşuların hazır turşulardan daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA