Singapur'da Deng Humması Vakaları

Ülkede 2016'nın başından beri görülen Deng humması vakası 12 bine yaklaştı 7 kişi Deng humması nedeniyle hayatını kaybetti.

Singapur'da bu yıl yaklaşık 12 bin Deng humması vakasının tespit edildiği bildirildi.

Channelnewsasia'nın haberine göre, Singapur Ulusal Çevre Ajansı'ndan yapılan açıklamada son bir hafta içerisinde ülkede 176 Deng humması vakasına rastlandı.

Bu vakalardan 25'inin son üç günde görüldüğü belirtilen açıklamada, ülkede bu yıl Deng humması vakasında ciddi artış görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, geçen yıl 11 bin 286 vakanın tespit edildiği Singapur'da 2016 yılında şu ana kadar 11 bin 924 vaka belirlendiği, Deng humması nedeniyle 2015'te 4 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, bu yıl 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Singapur'da Deng humması vakaları 2013 yılında 22 bin 170 sayısına ulaşmıştı.

İnsanlara 'Aedes aegypti' türü sivrisinek aracılığıyla bulaşan Deng humması virüsü kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veriyor. Bazen ölümcül olabilen Deng humması vakaları, genellikle yağışın sık görüldüğü mevsimlerde, özellikle haziran ve eylül aylarında artış gösteriyor.

Hastalığa sebep olan sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturmaması için özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor. ​

Kaynak: AA